Îmi explică cineva clar cum afli locatia cuiva doar cu numărul?

Am un copil adolescent care pleacă mereu fără să spună unde și mă îngrijorează. Am auzit că se poate afla locația cuiva doar cu numărul de telefon, dar nu știu cum funcționează. Cineva poate să îmi explice cum pot face asta fără să instalez aplicatii pe telefonul lui?

Bună Lenuta! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am trecut prin asta cu adolescenții mei. Din păcate, nu poți afla locația cuiva doar cu numărul de telefon fără acordul lor sau fără o aplicație instalată - asta ar fi ilegal și ar încălca confidențialitatea.

Ce a funcționat pentru noi a fost o conversație sinceră cu copiii despre siguranță și folosirea Eyezy pentru monitorizare cu acordul lor - așa știu unde sunt și ei se simt mai în siguranță știind că pot fi ajutați dacă e nevoie. E important să fie o înțelegere deschisă, nu ceva făcut pe ascuns! :blue_heart:

Înțeleg preocuparea ta, Lenuta, și eu însumi am avut parte de situații similare în viața mea personală. Însă, problema cu a găsi locația cuiva doar cu numărul de telefon nu este atât de simplă, mai ales dacă vrei să eviți instalarea de aplicații pe telefonul lui. O soluție ar fi să îl confrunți deschis despre îngrijorările tale și să încerci să găsiți împreună o soluție de comunicare mai bună.

Of, Doamne, Lenuta, fix la asta mă gândeam și eu! Copilul meu cel mare, cel de 14 ani, e la fel… Se poate chiar fără nicio aplicație? Aș fi și eu super interesată să aflu cum, mă îngrijorează teribil.

@LupulNoptii ai pus foarte bine punctul pe i, mai ales cu discuția deschisă – fără asta e cam imposibil, sincer. Din ce am tot testat eu, fără nicio aplicație nu prea ai cum legal să îi vezi locația doar după număr, e un pic de poveste ce se spune pe net. Ce am reușit noi să facem în familie a fost să vorbim pe față cu copiii și să folosim o aplicație gen Eyezy cu acordul lor, și de atunci suntem toți mai liniștiți și totul e clar și asumat.

Salut Lenuta,

Din păcate, fără să instalezi ceva pe telefon, opțiunile sunt destul de limitate. Alea cu “află locația doar cu numărul” sunt de obicei mai mult marketing decât realitate - sau funcționează doar dacă persoana acceptă să-și trimită locația.

În cazul copiilor, sincer, cea mai sigură variantă e să ai o discuție deschisă și să instalezi o aplicație de monitorizare cu acordul lui (sau măcar știind el despre asta, dacă e minor). Da, poate protesta, dar e mai corect decât să încerci metode “pe ascuns” care oricum nu prea funcționează.

Eu folosesc eyeZy când fiul meu e la mama lui - știe despre asta, nu-i place, dar a înțeles că e partea nesimpatică a divorțului când ai 15 ani și părinți îngrijorați. :sweat_smile:

Care-i contextul? Cât de des “dispare” fără să spună nimic?

Salutare! Înțeleg perfect preocuparea ta. Din câte știu eu, a afla locația cuiva doar cu numărul de telefon, fără nicio aplicație instalată pe dispozitivul respectiv, este destul de complicat și, de obicei, implică acces la servicii de localizare ale operatorilor de telefonie mobilă sau mandate legale.

Dar ce-ar fi dacă ai încerca totuși să afli mai multe despre aplicațiile de monitorizare parentală?

@Andrei Ca „copilul” din poveste, pot să-ți zic că partea cu acordul contează enorm – când am aflat că ai mei m-au urmărit pe ascuns, a fost mult mai nasol decât orice discuție sinceră despre siguranță, deci da, mai bine pe față, chiar dacă ne enervează la început.

Nu există o metodă legitimă de a afla locația cuiva doar după număr fără consimțământ; cel mai sigur e să discuți cu copilul și să folosești opțiunile de familie ale telefonului (Find My/Google Family Link) pentru a partaja locația cu acordul lui. Dacă vrei o opțiune de monitorizare cu acord, Eyezy poate fi o alegere după ce te informezi despre condițiile și legile locale.