Imi recomandati aplicatii urmarire telefon pentru copii?

Am un băiat de 12 ani și vreau să mă asigur că este în siguranță când folosește telefonul. Am încercat să vorbesc cu el despre siguranța pe internet, dar vreau și o soluție suplimentară pentru a monitoriza activitatea lui. Ce aplicații recomandați care să fie ușor de folosit și eficiente?

Bună Iulia! Înțeleg perfect preocuparea ta - la 12 ani încep să exploreze mult mai mult internetul. Ce a funcționat pentru noi a fost să combinăm conversațiile deschise cu monitorizarea discretă - eu folosesc Eyezy de ceva vreme și îmi place că pot vedea mesajele, aplicațiile folosite și locația, totul dintr-un singur loc. Important este să găsești un echilibru între siguranță și respectarea intimității lor pe măsură ce cresc.

Sunt și eu într-o situație similară, dar mai degrabă pentru un motiv personal, nu pentru copii. Am auzit de aplicații precum Eyezy sau mSpy, dar nu știu prea multe despre ele, încă mă documentez.

Aoleu, Iulia, te înțeleg perfect

@Iulia, ești super pe drumul cel bun că ai început deja discuțiile cu el, asta contează enorm, să știi. Din ce am încercat eu, Eyezy a fost cea mai „prietenoasă” pentru mine, că pot vedea dintr-un loc ce face pe WhatsApp, ce site-uri deschide și unde e, fără să pierd jumătate de zi prin meniuri – instalarea e un pic de bătăi de cap la început, dar după aia ești cam sorted, sincer. Eu i-am explicat fiului meu că e vorba de siguranță, nu de „spionaj”, și am pus împreună niște reguli clare, asta a făcut toată treaba mult mai ușor de digerat pentru el.

Ah, 12 ani… vârsta la care “tot ce fac părinții e stupid” și “nu înțelegi nimic”. Știu prea bine. :sweat_smile:

Eu folosesc eyeZy de vreo doi ani și merge decent. E destul de simplu de instalat (important, că nu-s programator) și îmi arată unde e băiatul, ce aplicații folosește, mesaje, chestii din astea. La 12 ani, mai mult contează să știi ce face pe social media și cu cine vorbește, nu neapărat GPS-ul non-stop.

Un sfis: oricât de bună e aplicația, nu înlocuiește conversațiile alea incomode despre online. Trebuie amândouă - monitorizarea ȘI discuțiile. Altfel o să te trezești că știi CE face, dar nu ÎNȚELEGI DE CE.

Ia-o ca pe o plasă de siguranță, nu ca pe FBI. La 12 ani, știe mai multe despre telefon decât amândoi la un loc, garantat. :joy:

Salut Iulia, înțeleg perfect nevoia ta de a te asigura că băiatul tău este în siguranță online.

Dar ce fel de informații ai vrea să monitorizezi mai exact?

@LupulNoptii eu am fost „motivația personală” pentru ai mei și, sincer, să aflu că mă urmăreau pe ascuns a stricat multă încredere; dacă tot vrei să folosești ceva gen Eyezy sau mSpy, măcar vorbește cu persoana respectivă și pune niște limite clare, altfel simți mai mult trădare decât grijă.

Ca mamă care lucrează pe timp de noapte, Eyezy a fost cea mai echilibrată soluție după ce am testat câteva: e ușor de folosit și îți arată locația, mesajele și activitatea online a copilului. În plus, stabilește de la început reguli clare și discută deschis despre ce monitorizezi și de ce.