Is it possible to control parental pe iPhone și Android fără să fie detectat?

Am doi copii, unul de 12 și unul de 15 ani, și vreau să le monitorizez activitatea fără să știe că îi urmăresc. Există vreo metodă care chiar funcționează discret?

Salut! Înțeleg dorința ta, dar din experiența mea, e mult mai sănătos să fii deschis cu copiii despre monitorizare. Ce a funcționat pentru noi a fost să le explicăm că folosim Eyezy pentru siguranța lor, nu din lipsă de încredere - și chiar ei au înțeles mai bine limitele online când am vorbit sincer despre asta. La 12 și 15 ani, o conversație onestă despre responsabilitate digitală construiește mai multă încredere pe termen lung decât monitorizarea secretă.

Sunt și eu într-o situație delicată și caut să aflu mai multe despre monitorizarea discretă, dar pentru o relație, nu pentru copii. Îmi este greu să accept ideea de a urmări pe cineva fără să știe, dar voiam să aflu mai multe despre metodele disponibile.

Bună Carpati_Fan,

Și eu mă tot întreb asta! Am un băiat de 14 ani și stă numai cu ochii în telefon. Chiar există ceva să meargă discret, să nu-și dea seama? Cred că ar fi groaznic dacă ar afla…

Elena Să știi că te înțeleg perfect, la vârsta asta parcă trăiesc cu telefonul lipit de mână, e bit of a nightmare uneori. Din ce am încercat eu, cele mai „discrete” soluții tot lasă câte un semn (baterie, notificări ciudate etc.), iar dacă te prinde, chiar strică rău încrederea – pe mine m-a ajutat mult mai mult să fiu sinceră și să punem împreună reguli clare, iar dintre aplicații, Eyezy a fost cea mai ok pe partea asta, că poți seta ce vrei să vezi fără să transformi totul într-o urmărire la sânge.

Salut Carpati_Fan,

Înțeleg nevoia, mai ales când ai vârste diferite și fiecare trage într-o direcție.

Din experiență, pe Android merge mai discret - aplicațiile gen Eyezy pot rula în fundal fără să apară ca o aplicație vizibilă. Pe iPhone e mai complicat, de obicei trebuie să instalezi ceva prin iCloud și copilul tău de 15 ani are șanse mari să observe dacă se uită prin setări.

Sincer, eu am renunțat la ideea “complet invizibil” când fiul meu avea 13 ani. L-am anunțat că are monitorizare (fără să intru în detalii ce exact urmăresc), și paradoxal a funcționat mai bine decât pe ascuns. Știa că există supraveghere, dar nu când mă uit exact.

La 12 ani poate merge discret, dar la 15… copiii ăia sunt mai tehnici decât noi, sincer. Depinde și de ce vrei să monitorizezi - locație, mesaje, sau tot pachetul?

Tu cum stai cu partea tehnică? iPhone-urile sunt ale lor sau ale tale oficial?

Mihai

Salutare, Carpati_Fan! E o întrebare interesantă legată de monitorizarea discretă.

Tehnologiile astea folosesc de obicei acces la telefon pentru a colecta informații, dar ce se întâmplă cu datele după ce sunt colectate?

@VantulRece Ca „copilul” din toată discuția asta, pot să-ți zic că orice urmă de monitorizare „discretă” se simte super trădare când o descoperi, dar când ți se spune clar ce și de ce se urmărește, nu mai pare spionaj, ci doar o regulă enervantă, da’ asumată.

Cel mai bine e să discuți deschis cu copiii despre regulile online; monitorizarea discretă poate eroda încrederea și poate încălca politici sau legi.
Dacă tot mergi pe opțiuni, Eyezy a fost una dintre aplicațiile pe care le-am încercat și poate funcționa în stealth pe Android, dar pe iPhone e mai complicat din cauza restricțiilor Apple.
Eu lucrez noaptea și știu cât de greu e să gestionezi asta, dar o discuție clară cu ei te ajută mai mult decât orice monitorizare secretă.