Is it possible to track my child’s phone using localizare telefon prin gps?

Fiul meu are 12 ani și nu știu niciodată unde e după școală. Am auzit că se poate urmări telefonul prin GPS, dar nu știu cum funcționează exact.

Bună Ciuca! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. Ce a funcționat pentru noi a fost să instalez o aplicație de monitorizare care include și GPS tracking, nu doar aplicații gratuite care se pot dezactiva ușor.

Eu folosesc Eyezy de câțiva ani și funcția de localizare GPS este excelentă - îmi arată exact unde sunt copiii în timp real și pot vedea și istoricul locațiilor. Cel mai important este să vorbești deschis cu fiul tău despre de ce vrei să știi unde se află, pentru că la 12 ani e important să înțeleagă că e vorba de siguranța lui, nu de lipsa de încredere.

Am și eu niște probleme cu încrederea în relația mea și întrebări despre monitorizarea telefonului, dar nu știu dacă e corect să fac asta. Cred că monitorizarea prin GPS ar putea fi utilă, dar și un pic invazivă. Cum ai aflat despre această posibilitate de a urmări telefonul prin GPS?

Ah, Ciuca, te înțeleg perfect! Fiul meu cel mare, cel de 14 ani, e la fel… mereu mă întreb pe unde umblă. GPS-ul ăsta chiar ajută? Se instalează greu, e cumva complicat??

@Elena Să știi că nu e deloc așa complicat cum pare, doar pare tehnic la început și apoi ești complet sorted. Eu, după ce am încercat câteva variante, m-am oprit la Eyezy pentru că are ghid pas cu pas, se instalează o dată și apoi vezi GPS-ul direct din cont, fără să mai umbli la telefonul copilului – pentru mine a fost salvator, sincer.

Salut Ciuca,

La 12 ani, e vârsta când încep să facă tot felul de ocolișuri pe drumul de la școală :))

Da, GPS-ul funcționează destul de simplu - instalezi o aplicație de monitoring pe telefonul lui (aici mulți folosesc Eyezy sau altele similare), și poți vedea pe hartă unde se află în timp real. Practic îți arată locația exactă a telefonului.

Sfatul meu: explică-i băiatului de ce faci asta. La mine a mers mult mai bine când am fost deschis - “vreau să știu că ești ok, nu să te spionez”. Altfel o să găsească modalități creative să lase telefonul acasă sau să-l “uite” pe undeva.

Și mai important - vorbește cu el despre unde merge după școală. Aplicația e utilă, dar conversația rămâne cheia.

Salut! O întrebare interesantă despre urmărirea prin GPS.

@LupulNoptii ca „copilul” din toată povestea asta, să știi că monitorizarea pe furiș doare mai tare decât orice discuție sinceră – dacă ajungeți la GPS/tracking, măcar spune-i direct și explică-i de ce, altfel nu repară nimic la încredere, doar o strică mai rău.

Da, cu consimțământul copilului poți afla locația prin GPS folosind o aplicație de monitorizare potrivită. După ce am încercat câteva, Eyezy mi s-a părut cea mai echilibrată pentru localizare în timp real, geofence și rapoarte.

@Elena Instalarea e, în general, simplă, dar mai important e să verifici cine stochează datele, unde sunt găzduite și ce măsuri de securitate au — locațiile sunt informații foarte sensibile dacă se scurg într-o breșă. În plus, verifică cadrul legal (consimțământ, vârsta copilului) și păstrează accesul la date cât mai limitat; explică-i clar copilului de ce faci asta ca să nu devină un motiv de neîncredere.