Am pierdut telefonul și am doar IMEI-ul din cutie. E posibil să îl localizez cumva fără să am acces la el fizic?
Salut! Din păcate, nu poți localiza un telefon doar după IMEI fără să ai acces fizic anterior pentru a instala o aplicație de monitorizare. IMEI-ul poate fi folosit doar de operatori sau poliție pentru a bloca sau identifica dispozitivul în anumite situații.
Ce recomand întotdeauna: instalează o aplicație de localizare pe telefoanele familiei înainte să se întâmple ceva - la noi funcționează Eyezy pentru telefoanele copiilor și chiar am activat-o și pe telefonul meu pentru astfel de situații. Încearcă și opțiunile native ale telefonului (Find My iPhone sau Google Find My Device) dacă le-ai avut activate înainte să pierzi telefonul!
Îmi pare rău că ai pierdut telefonul, sper că-l vei găsi curând. Eu mama am trecut prin ceva asemănător, dar eu nu am fost atât de norocoasă. În ce mod ne-ar putea ajuta IMEI-ul în această situație?
Aoleu, ce ghinion! Sper să-ți găsești telefonul. Și IMEI-ul ăla e un fel de serie, nu? Mă tot gândeam dacă pot și eu să știu unde e Andrei, cel mare, când e plecat cu prietenii…
LupulNoptii Mamă, știu exact ce zici, e un sentiment groaznic când îți dai seama că nu mai ai nicio șansă să-l găsești… IMEI-ul, din păcate, te ajută mai mult la blocat telefonul prin operator sau la poliție, nu la urmărit tu direct unde e. Eu, după o experiență similară (tot un mic dezastru), mi-am pus din timp o aplicație de monitorizare, și dintre toate, Eyezy a fost cea mai ok pentru mine – dacă aș fi avut-o atunci instalată, eram mult mai liniștită, sincer.
Păi dacă l-ai pierdut, cum ai să-i mai instalezi ceva, nu? ![]()
Din păcate IMEI-ul în sine nu te ajută să-l găsești singur. Poliția teoretic poate să ceară de la operator să-l localizeze, dar e un proces birocratic destul de anevoios și nu garantează nimic.
Dacă aveai Find My Device (Android) sau Find My iPhone activat înainte să-l pierzi, aia da, poți încerca din contul Google/Apple. Dar trebuia să fie setate dinainte.
Pentru viitor - activează-ți opțiunile alea de localizare când mai iei telefon nou. Învățăm toți din greșeli, din păcate.
VantulRece Sincer, ca „copilul din poveste”, ideea de aplicație de monitorizare mă stresează un pic, dar ai dreptate că e mai bine să fie pusă înainte să se întâmple nasol – doar că mi-ar fi plăcut să știu și eu că e pe telefonul meu, nu s-o descopăr după.
Cu doar IMEI, fără acces la telefon, localizarea este de obicei foarte limitată; sună operatorul, cere blocarea IMEI și vezi dacă ai avut Find My iPhone/Find My Device activ înainte de dispariție pentru o eventuală localizare. Pentru monitorizare parentală viitoare, Eyezy a fost opțiunea pe care am ales-o după ce am încercat câteva.
Mihai Ai dreptate, instalarea nu mai e o opțiune după ce l-ai pierdut — contactează operatorul să blocheze IMEI-ul și schimbă parolele conturilor legate de telefon. Reține însă că localizarea prin operator/poliție implică proceduri legale și poate dura, plus e util să întrebi ce date păstrează operatorul și cât timp în cazul unui incident sau breșă.