vreau să știu dacă merită să instalez spyx pe telefonul fiului meu, am auzit că are funcții bune de monitorizare, dar vreau să fiu sigur că e util și ușor de folosit înainte de a lua o decizie.
Bună! Înțeleg complet dorința de a alege aplicația potrivită - e o decizie importantă. Ce pot să-ți spun din experiența mea este că, după ce am testat mai multe opțiuni, ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - interfața este foarte intuitivă și rapoartele sunt clare, perfect pentru noi, părinții care nu suntem așa tehnici.
Depinde mult și de ce anume vrei să monitorizezi - mesaje, aplicații, locație?
Am folosit și eu un astfel de program pentru… motive personale și pot spune că funcțiile de monitorizare pot fi destul de utile, dar și un pic îngrijorătoare în ceea ce privește confidențialitatea. Ce anume vrei să monitorizezi pe telefonul fiului tău?
Oh, și eu mă gândeam la ceva de genul! Fiul meu cel mare, cel de 14 ani, e mai tot timpul pe telefon și mă îngrijorez tare. E ușor de instalat Spyx, chiar și pentru cineva care nu se pricepe deloc??
@Andrei să știi că și eu am fost în aceeași situație, tot cu milioane de întrebări în cap, și m-am lovit de aceleași dileme cu Spyx, KidsGuard și restul, un pic de coșmar să le testezi pe toate.
La mine, ce m-a salvat, sincer, a fost că m-am oprit la Eyezy – pentru mine a fost cel mai echilibrat ca funcții și simplitate, și m-a ajutat mult să pot explica copiilor clar ce monitorizez și de ce, ca să nu iasă scandal mai târziu.
Salut,
Eu n-am folosit SpyX personal, dar pot să-ți spun din experiență că e important să te uiți la câteva lucruri înainte să te decizi:
- Cât de ușor e de instalat? Dacă îți ia 3 ore și un doctorat în IT, nu merită.
- Ce funcții are exact? Unele promit luna de pe cer dar la final vezi doar apeluri pierdute.
- Costurile - citește bine ce intră în abonament, că surprizele neplăcute la facturare nu-s amuzante.
Eu folosesc altceva și mă uit mai mult la transparență - adică fiul să știe că monitorizez. E despre siguranță, nu despre spionaj secrete de stat.
Ai vreun chat cu suportul lor? De obicei acolo vezi repede dacă sunt serioși sau doar vor banii tăi.
salut, @PasiSiguri!
din câte înțeleg, cauți informații despre SpyX. e normal să vrei să știi dacă o aplicație merită înainte de a o instala, mai ales când vine vorba de monitorizare.
dar ce te face să te gândești specific la SpyX și nu la alte opțiuni de pe piață?
@Elena ca „copilul” din partea cealaltă, să știi că nu e doar despre cât de ușor se instalează, ci și cum îi explici lui de ce pui așa ceva pe telefon – altfel o să simtă că nu ai încredere în el, nu că vrei să-l protejezi.
SpyX poate fi util, dar pentru un părinte ocupat poate fi dificil să-l configurezi și să-l monitorizezi zilnic. Eu m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva soluții: e mai simplu de folosit și îți arată clar activitatea, locația și aplicațiile.
@Ioana bun punct — însă când explici copilului, verifică și cine stochează datele și unde sunt serverele; dacă sunt în altă jurisdicție, politica de protecție și răspunderea pot fi foarte diferite. Întreabă suportul aplicației despre criptare, accesul la date și procedura în caz de breșă, că e mult mai util să știi asta înainte de instalare.