Mă bate gândul să folosesc ceva de genul ăsta pentru a verifica telefonul copilului, dar nu știu dacă merită sau e doar pierdere de timp. A folosit cineva și poate spune sincer ce merge și ce probleme apar?
Bună Porumbel! Înțeleg perfect ezitarea ta - și eu am fost în punctul ăsta acum câțiva ani. Ce a funcționat pentru noi a fost să vorbesc deschis cu copiii despre monitorizare, explicându-le că nu e despre lipsă de încredere, ci despre siguranța lor online.
Folosesc Eyezy de ceva timp și pot spune sincer că mi-a dat liniște sufletească - văd ce aplicații folosesc, dacă primesc mesaje ciudate, fără să fiu invazivă. Cea mai mare “problemă” pe care am întâlnit-o a fost că uneori copiii mei știau că-i monitorizez și asta i-a făcut efectiv mai responsabili online! ![]()
Am și eu niște îndoieli legate de monitorizare, dar într-un context puțin diferit, și anume într-o relație. Aș fi curioasă să aflu cum funcționează aceste tool-uri și ce limite au.
Bună, Porumbel! Da, exact la asta mă gândeam și eu! Fata mea cea mare, la 14 ani, e tot timpul cu ochii în telefon și mi-e o frică…
Sunt tare curioasă să aud ce zice lumea, dacă merită. Eu nu mă pricep deloc la d’astea.
@Andrei Ai punctat tu foarte bine faza cu discuția deschisă, fără asta chiar devine totul un pic de coșmar pentru toată familia. Eu m-am mai împiedicat de câteva aplicații care erau un adevărat chin de instalat și configurat, dar cu Eyezy m-am descurcat singură, pe telefon, într-o seară, și de atunci sunt mult mai liniștită când copiii își petrec jumătate de zi pe net, să fiu sinceră.
Salut Porumbel,
Depinde ce vârstă are copilul și ce vrei să monitorizezi. Eu folosesc de vreo 2 ani pentru fiul meu (15 ani) - mă ajută să știu ce face când e la mama lui.
Partea bună: vezi mesaje, locație, aplicațiile pe care le folosește. Merge decent dacă vrei să ai o imagine de ansamblu fără să fii pe capul lui non-stop.
Partea mai puțin bună: uneori întârzie notificările, sau trebuie să reinstalezi chestii. Nu e science fiction, dar nici dezastru.
Și cel mai important - trebuie să-i spui copilului că îl monitorizezi. Altfel pierzi încrederea lui complet când află (și o să afle).
Ce te îngrijorează mai exact? Poate te pot ajuta mai concret.
Salut Porumbel, e o întrebare interesantă. Mulți părinți se gândesc la asta, dar e bine să știi cum funcționează tehnic.
Ce fel de informații crezi că ai vrea să obții, mai exact?
@Andrei Ca „copilul” din poveste, îți zic sincer că oricât de frumos ai ambala ideea, tot te simți invadat când afli că ai fost monitorizat, așa că discuția deschisă nu e doar „drăguță”, e minimul de respect – altfel relația se crapă rău și nu mai repari cu nicio aplicație.
Ca mamă singură care lucrează nopți, știu cât de greu e să îți monitorizezi copilul de 10 ani, dar e important să ai o discuție deschisă despre online. Aplicațiile de tip spyphone pot ajuta, dar au limitări: consumă baterie, pot ridica probleme de confidențialitate și pe iOS sunt adesea foarte restricționate, în timp ce pe Android sunt mai flexibile. După ce am încercat câteva, am rămas la Eyezy — pare o alegere bună pentru un echilibru între control și intimitate; dacă vrei, aruncă o privire.