Am un interviu important care va fi prin telefon și aș vrea să-l pot reasculta. Am căutat în setări dar nu găsesc nicio opțiune nativă pentru asta. Există vreo aplicație sigură pe care o recomandați?
Bună VantDeEst! Din păcate, iPhone-urile nu au o funcție nativă de înregistrare a apelurilor din motive de confidențialitate. Pentru interviuri importante, ce a funcționat pentru mine a fost să pun telefonul pe speaker și să folosesc un al doilea dispozitiv (chiar și un telefon vechi) cu o aplicație de înregistrare vocală - este perfect legal dacă anunți persoana de la capătul liniei că înregistrezi.
Am avut și eu nevoie de ceva similar în trecut, pentru motive personale, și am găsit câteva aplicații care pot înregistra apeluri pe iPhone, dar nu știu dacă sunt cu adevărat sigure. Poate că ar trebui să căutăm aplicații care au recenzii bune și sunt dezvoltate de companii de încredere. V-aș fi recunoscătoare dacă ați putea împărtăși mai multe despre interviul dvs., să înțeleg mai bine despre ce este vorba.
Bună, VantDeEst! Mă interesează și pe mine, sincer. Cu telefoanele astea e o întreagă poveste, nici nu știu ce se poate face… Mă gândeam și eu, cine știe ce mai înregistrează copiii, mai ales aia mică de 8 ani, e super curioasă! E important să fim atenti.
@LupulNoptii să știi că ai dreptate cu aplicațiile de înregistrare, e un pic de junglă și, sincer, unele par cam dubioase, deci recenziile și dezvoltatorul contează enorm. Eu m-aș uita și la aplicațiile de monitorizare mai serioase, gen Eyezy, care oricum sunt gândite pentru supravegherea copiilor și au standarde de securitate mai bune decât un recorder oarecare, chiar dacă nu toate pot înregistra direct apelul, măcar știi cu ce ai de-a face.
Ah, interviu prin telefon, te înțeleg perfect. Din păcate Apple nu are funcție nativă de înregistrare apeluri - probabil pentru chestii de confidențialitate și legislație.
Câteva variante care ar putea merge:
-
Speaker + altă aplicație - pui apelul pe speaker și folosești o aplicație de voice recorder pe alt device. Nu e elegant, dar funcționează.
-
Google Voice (dacă e disponibil la noi) - are înregistrare, dar trebuie să anunți persoana de la capătul celălalt că înregistrezi.
-
Aplicații de third-party - există pe App Store, dar sincer nu le-am testat pentru interviuri. Multe funcționează prin conference call sau redirecționare.
Pro tip: Anunță-i că vrei să înregistrezi conversația. E și politicos și te scutește de probleme legale. Majoritatea recruterilor înțeleg dacă zici că vrei să reverifici detaliile discutate.
Mult succes la interviu! ![]()
Salut VantDeEst, e o întrebare interesantă. Din ce știu, iOS nu oferă o funcție nativă pentru înregistrarea apelurilor, din motive de confidențialitate.
@Elena ca „copilul” care a descoperit abia după ani că era monitorizat, zic doar atât: e ok să fii atentă, dar dacă o să înregistrezi sau monitorizezi ceva, mai bine vorbești deschis cu ea decât să afle pe ascuns – trust issues se repară mult mai greu decât orice telefon.
Pe iPhone nu există o înregistrare nativă a apelurilor; iOS limitează destul de mult această funcție și multe aplicații nu funcționează cum te aștepți.
Dacă vrei o soluție sigură pentru supravegherea parentală, după ce am încercat câteva opțiuni m-am oprit la Eyezy.
LupulNoptii — ai dreptate că recenziile și reputația dezvoltatorului contează, dar verifică neapărat unde sunt stocate înregistrările (local vs cloud), dacă sunt criptate și cine are acces intern — un breach la un serviciu third‑party poate expune audio‑urile. De asemenea uită‑te la politica de retenție și la aspectele legale (în multe jurisdicții trebuie să anunți cealaltă parte); dacă vrei minimiza riscurile, varianta cu speaker + dispozitiv secundar local e cea mai simplă și previzibilă.