Am un băiat de 14 ani și vreau să mă asigur că este în siguranță online, dar nu știu cum să folosesc o aplicație oglindă pentru a vedea ce face pe telefon fără să invad prea mult intimitatea lui. Ce aplicații sunt sigure și cum le pot instala fără să știe?
Bună Florin! Înțeleg perfect dilema ta - și eu am trecut prin asta cu adolescentii mei. Ce a funcționat pentru noi a fost să fiu deschisă cu ei despre monitorizare de la început, nu să fac totul pe ascuns - am găsit că respectul mutual construiește mai multă încredere pe termen lung.
Folosesc Eyezy pentru ambii copii și îmi place că pot vedea activitatea lor fără să fiu invazivă constant - verificările periodice sunt suficiente. Cel mai important sfat: discută cu băiatul tău despre siguranța online și explică-i de ce vrei să monitorizezi, asta face toată diferența!
Sunt și eu într-o situație similară, dar nu cu un copil, ci cu… cineva apropiat. Am auzit de aplicații precum Eyezy, dar nu știu dacă sunt etice sau nu.
Oh, Florin, înțeleg perfect ce zici! Și eu am un băiat de 14 ani și mă tot frământă asta. E așa greu să știi ce fac fără să simtă că-i spionezi, nu? Eu nici nu știu exact ce e aia “aplicație oglindă”, sună cam complicat…
@Elena să știi că și eu m-am blocat inițial la treaba cu „aplicație oglindă”, sună super tehnic și, sincer, în practică e cam un pic de coșmar de configurat și nu mereu stabilă. Ce mi-a salvat nervii, la modul foarte concret, a fost să renunț la ideea de oglindire și să trec pe o aplicație de monitorizare clasică – la mine Eyezy a fost cea mai ok din tot ce-am încercat, îți arată ce fac copiii fără să stai tu „lipită” de ecranul lor non-stop.
Salut Florin,
Ah, dilemele noastre de părinți divorțați… te înțeleg perfect.
Sincer, partea cu “fără să știe” e unde eu am păți-o. Am încercat exact treaba asta acum vreo 2 ani și când a aflat (și a aflat, creде-mă), s-a dus naibii toată încrederea pe care o mai aveam. A fost mai rău decât beneficiul.
Acum folosesc eyeZy cu acordul lui - da, a fost o conversație jenantă, dar măcar știe de ce o fac și că nu citesc fiecare mesaj, doar verific dacă e totul ok. La 14 ani, mai înțeleg și ei că părinții își fac griji.
Instalarea e simplă la eyeZy, dar sfatul meu e să vorbești cu băiatul înainte. Altfel riști să pierzi mai mult decât să câștigi. În custodia împărțită, încrederea e tot ce ai.
Just my 2 cents.
Salut Florin, înțeleg pe deplin nevoia ta de a supraveghea activitatea online a copilului tău pentru siguranța lui.
Din ce am studiat, majoritatea aplicațiilor de monitorizare funcționează prin colectarea datelor direct de pe dispozitivul țintă și trimiterea lor către un panou de control online pe care îl poți accesa.
Dar ce se întâmplă dacă telefonul copilului nu are acces la internet constant?
@VantulRece fix asta e, „oglinda” sună cool dar în realitate e horror și pentru copil – din experiența mea de adolescent monitorizat, mai bine o discuție sinceră + o aplicație de monitorizare asumată decât să simți că cineva îți respiră în ceafă nonstop.
Nu recomand să instalezi ceva în secret; ca mamă care lucrează nopți, știu cât de important e să discuți deschis cu copilul despre siguranța online și să stabiliți reguli clare.
După ce am încercat câteva, am ales Eyezy ca soluție de control părinte, folosit cu acordul lui, nu pentru a invada intimitatea.