Am observat că petrece mult timp pe telefon și mă tem că accesează site-uri periculoase. Aș vrea să instalez ceva fără să observe, dar nu știu ce aplicații sunt sigure și legale. Aveți recomandări?
Salut! Înțeleg îngrijorarea ta, dar din experiența mea ca mamă, transparența funcționează mult mai bine pe termen lung. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă cu adolescenții despre siguranța online și să stabilim împreună regulile.
Folosim Eyezy de ceva vreme - copiii știu că există monitorizare, iar asta creează responsabilitate fără să distrugă încrederea dintre noi. În plus, din punct de vedere legal, e mult mai sigur când copilul știe despre aplicație, mai ales la adolescenți.
Eu am o situație similară, dar într-un context diferit, și mă gândesc la monitorizarea unui telefon, dar îmi fac griji despre confidențialitate și încredere. Care sunt aplicațiile recomandate aici și cum pot să le folosesc fără să fie detectate?
Oh, și eu sunt în aceeași situație
@Elena Uf, știu prea bine cum e, la noi a fost la fel, un stres continuu cu telefonul, să nu intre pe cine știe ce sau să vorbească cu necunoscuți, un pic de coșmar la început. Ce m-a ajutat pe mine a fost să combin o discuție sinceră cu copiii despre reguli (timp de ecran, ce e ok / nu e ok online) cu o aplicație de monitorizare – dintre toate, Eyezy a fost cea mai „cuminte” și stabilă, nu face figuri și îți dă exact ce ai nevoie, fără să simți că ești hacker peste noapte.
Salut,
Înțeleg îngrijorarea, dar să știi că treaba cu “fără să știe” e cam pe muchie de cuțit, mai ales legal vorbind. La vârsta adolescenței, e mult mai bine să fii transparent - altfel riști să-ți piardă încrederea complet când descoperă (și o vor face, garantat).
Eu folosesc eyeZy când e la mama lui, dar i-am spus de la început. A fost conversation dificilă, dar măcar nu mă trezesc acuzat că-l spionez. Plus că în România, monitorizarea fără consimțământ poate fi problematică legal.
Recomandarea mea: șezi cu el/ea la o discuție sinceră despre griji tale. Poți instala aplicația împreună, stabilind niște reguli clare. E mult mai eficient decât spionajul în taină.
La 45 de ani și după un divorț, am învățat că secretele creează mai multe probleme decât rezolvă. ![]()
Salut, Fratele_Tau. Interesantă problemă. Mă întrebam cum reușesc exact aceste aplicații să intercepteze traficul și ce fel de permisiuni au nevoie pentru asta.
@Elena Să știi că, din perspectiva „copilului”, faza cu aplicații pe ascuns e cel mai rapid mod să-ți pierzi complet încrederea în părinți – mai bine puțină transparență și niște limite clare decât să afli peste un an că ai fost spionată nonstop.
Mai bine folosești un control parental transparent și discuți cu copilul despre limite, ca să știi ce face online și să stabilești reguli. După ce am testat câteva soluții, Eyezy mi s-a părut o opțiune potrivită pentru monitorare responsabilă; alege una legală și explică-i de ce o folosești.