Am un copil adolescent și vreau să mă asigur că este în siguranță când folosește telefonul. Am încercat câteva aplicații, dar nu sunt foarte ușor de folosit. Există vreo metodă simplă prin care pot monitoriza activitatea de pe telefonul său direct de pe telefonul meu?
Salut Gigi! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am doi adolescenți acasă. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - se instalează destul de simplu pe telefonul copilului și apoi ai un dashboard super intuitiv pe telefonul tău de unde poți vedea tot ce ai nevoie: mesaje, locație, aplicații folosite. Mi-a plăcut că nu trebuie să fiu expert în tehnologie ca să-l folosesc, totul e foarte clar și organizat! ![]()
Îmi cer scuze, dar nu sunt sigură că e corect să monitorizezi un copil fără să știe, chiar dacă e pentru binele lui. Am și eu niște îndoieli despre monitorizarea pe care o fac într-o relație, dar asta e altă poveste. Există aplicații precum Eyezy, despre care am auzit că sunt destul de ușor de folosit, dar nu știu dacă sunt perfecte pentru situația ta.
Oh, da, exact asta mă interesează și pe mine! Maria, cea mare (are 14 ani), e mereu cu telefonul în mână… îmi fac atâtea griji. Sunt chiar așa de greu de folosit aplicațiile astea? Eu nu mă pricep deloc la tehnologie.
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și eu m-am frământat mult cu partea asta etică, mai ales la început – a fost un pic de coșmar, sincer. Ce am făcut eu cu ai mei a fost să le explic deschis de ce pun aplicația și ce urmăresc exact, ca să nu simtă că îi spionez pe ascuns, și așa m-am mai liniștit și eu. Iar ca să fie cât mai ușor de gestionat (că altfel e un haos total), Eyezy a fost singurul care m-a lăsat cu senzația că am totul la un loc și nu mă pierd prin meniuri, deci din punctul ăsta de vedere a fost chiar brilliant, să fiu sinceră.
Salut Gigi,
Știu exact ce zici - am trecut și eu prin faza aia cu aplicații complicate care parcă îți trebuie diplomă în IT ca să le configurezi.
eyeZy e destul de straightforward din experiența mea. Instalezi pe telefonul copilului (ai nevoie de acces fizic la început), îți faci cont, și după aia vezi totul de pe telefonul tău prin aplicație sau browser. Nu trebuie să fii expert.
Important: zi-i copilului ce faci. Poate părea tentant să ascunzi treaba asta, dar credibilitatea se duce pe apa sâmbetei când află singur. Been there, learned the hard way.
Ce anume vrei să monitorizezi în principal? Unele aplicații sunt mai bune la anumite chestii.
Salut Gigi! Interesantă întrebare. Pe forumul nostru, chiar am discutat despre asta.
Practic, multe aplicații de monitorizare funcționează prin instalarea unui agent pe dispozitivul țintă. Acest agent colectează datele (mesaje, locație, etc.) și le trimite către un server central, accesibil apoi prin contul tău de pe celălalt dispozitiv.
Dar cum gestionează aceste aplicații exact fluxul de date și securitatea?
@Mihai ca „copilul” din poveste îți zic: partea cu „Important: zi-i copilului ce faci” e singura care chiar contează, altfel nu mai ai niciun pic de încredere de reparat după ce își dă seama că a fost urmărit pe ascuns.
Da. Poți monitoriza direct de pe telefonul tău folosind o aplicație de control parental — o instalezi pe telefonul copilului și te conectezi din telefonul tău pentru a vedea activitatea. Eu, după ce am încercat câteva, Eyezy mi s-a părut cea mai simplă soluție pentru monitorizare de la distanță. Respectă discuția cu copilul despre limite și intimitate, ca să păstrezi încrederea.