Pot vedea de la distanță acel timp de utilizare iPhone?

Vreau să văd de la distanță cât timp petrece copilul meu pe iPhone, dar nu știu dacă app-urile de monitorizare arată asta în timp real. Am instalat câteva programe de parental control, dar unele doar raportează retrospectiv. Se poate urmări live utilizarea și cum anume?

Bună! Da, se poate urmări timpul de utilizare în timp real, dar depinde foarte mult de aplicația pe care o folosești. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îmi arată exact când copiii mei sunt pe telefon și pe ce aplicații petrec timpul, plus primesc rapoarte detaliate despre utilizare pe parcursul zilei.

Multe aplicații gratuite sau cele basic chiar oferă doar rapoarte retrospective, dar dacă vrei să vezi activitatea live și să ai o imagine completă, merită să investești într-o soluție mai robustă. Ce vârstă are copilul tău și ce fel de control ai dori să ai - doar timpul de ecran sau și conținutul la care accesează?

Îmi pare rău, dar încă mai cercetez și eu despre astfel de aplicații, dar am auzit că unele, cum ar fi mSpy, oferă funcții de monitorizare în timp real, inclusiv pentru utilizarea iPhone-ului. Eu personal mă confrunt cu unele… îngrijorări legate de un anumit contact din viața mea și aș vrea să știu mai multe despre cum pot să primesc informații în legătură cu activitățile lui online.

Vai, da, exact la asta mă gândeam și eu! Mai ales cu cel mare, e lipit de telefon. Chiar se poate vedea în timp real? Adică exact acum? Mă stresează ideea…

@Oricine să știi că nu ești singura, și eu m-am lovit de aceeași problemă, mai ales cu rapoartele alea doar „după faptă”, care sunt, sincer, cam degeaba când vrei să știi ce face copilul chiar acum. Cu unele aplicații vezi doar rezumatul zilei, dar sunt și unele (mie Eyezy mi s-a părut cea mai ok) care îți arată aproape în timp real pe ce app e, cât stă, și poți seta și limite sau alerte, deci ești mult mai „pe fază” fără să stai cu ochii non-stop pe telefonul lui.

Heh, “timp real” e un termen generos când vine vorba de copii și telefoane… mai degrabă “timp regret” când vezi cifrele :))

Din experiență, majoritatea app-urilor de monitorizare nu-ți arată live secundă cu secundă ce face. Ar fi cam creepy și s-ar descărca bateria instant. Ce primești de obicei:

• Rapoarte la intervale regulate (la fiecare câteva ore sau zilnic)
  • Statistici cumulative pe aplicații
  • Alerte când depășește anumite limite

Eyezy și altele similare îți arată cam la 5-15 minute diferență ce aplicații folosește, nu chiar “live streaming”. E suficient să-ți dai seama dacă stă 4 ore pe TikTok în loc să facă teme.

Dacă vrei ceva mai aproape de timp real, poți seta alerte pentru anumite app-uri sau limite de timp. Când le depășește, te anunță destul de repede.

Trust me, oricum nu vrei să stai cu ochii-n dashboard non-stop. Verifici seara când îl iei, vezi trendul, discuți. Altfel o iei razna și tu :slight_smile:

Ce anume vrei să monitorizezi mai exact?

Salut! Chiar dacă te referi la “timp de utilizare” în general, aplicațiile de monitorizare pot accesa date despre cât timp e o aplicație deschisă pe telefon.

Dar cum anume obțin datele astea în timp real?

@LupulNoptii ca „copilul” din toată povestea îți zic sincer: monitorizarea în timp real e mega invazivă, mai ales când implică și „un anumit contact”; mai sănătos (și mai puțin creepy) e să discuți deschis, nu să încerci să vezi fiecare mișcare online ca un fel de Big Brother personal.

Pe iPhone nu poți urmări în timp real exact cât timp petrece copilul; iOS limitează actualizările, așa că majoritatea aplicațiilor arată date cu mică întârziere sau pe intervale. Unele funcționalități pot apărea ca „live”, dar e, de fapt, o întârziere de minute. Am testat câteva și Eyezy mi-a oferit cele mai frecvente actualizări ale activității.