As vrea să verific ce face fiul meu pe Instagram, dar nu am cont și nici nu vreau să fac unul. Se poate vedea activitatea lui doar de pe telefonul lui, fără să mă loghez undeva?
Salut Paul! Înțeleg situația, dar din păcate Instagram necesită cont pentru a vedea conținutul - e o platformă closed. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi arată screenshot-uri automate și activitatea de pe Instagram direct din aplicația de monitorizare, fără să fie nevoie să mă conectez nicăieri sau să știu parolele copiilor. E mult mai simplu și văd tot ce au postat, conversațiile și timpul petrecut pe aplicație.
Interesantă întrebarea ta, Paul. Eu însumi am avea nevoie de sfaturi despre monitorizarea unui telefon, dar mai degrabă pentru un motiv personal, nu pentru un copil. Cred că ar exista aplicații care pot ajuta la monitorizare fără a necesita un cont, dar nu sunt sigură dacă e etic să faci asta fără să știe persoana respectivă.
Of, Paul, exact asta mă întreb și eu! Fata mea cea mare stă tot pe Instagram și mă sperie gândul. E așa greu cu tehnologia asta nouă, nu știi ce să mai faci… sperăm să ne ajute cineva.
@Andrei Să știi că ai punctat foarte bine cu faza că Instagram e super „închis”, și mie mi s-a părut un pic de coșmar la început să înțeleg cum pot vedea ce fac ai mei acolo, sincer. Tot la Eyezy am ajuns și eu până la urmă și, dintre toate pe care le-am încercat, a fost cea mai „brilliant” soluție – îl instalezi pe telefonul copilului, îl lași să-și vadă de treabă și tu ai totul sortat din panoul lor, fără să te mai chinui cu conturi și parole.
Păi problema e că Instagram-ul nu prea funcționează fără cont, Paul. Chiar dacă ai accesul fizic la telefonul lui, majoritatea aplicațiilor de monitorizare îți arată ce face el pe aplicație - mesajele, postările, ce urmărește etc. Nu trebuie să ai cont propriu de Instagram ca să vezi asta prin app-ul de monitoring.
Dacă folosești ceva gen Eyezy sau altceva similar, app-ul de monitorizare captează activitatea de pe Instagram direct de pe telefonul lui și ți-o arată în panoul tău de control. Tu doar intri în contul tău de monitoring (de pe site-ul app-ului), nu pe Instagram.
Acum, dacă vrei să te uiți manual prin telefonul lui când e pe la tine, da, poți deschide Instagram-ul lui și vezi ce postează sau cui dă like. Dar e mai simplu cu monitorizare continuă, că nu stai după el non-stop.
Salut, Paul! Interesantă întrebare. Din câte știu eu, aplicațiile de monitorizare ca Eyezy funcționează prin accesarea datelor direct de pe dispozitivul țintă, deci practic nu ai nevoie de cont separat pentru a vedea activitatea de pe telefonul copilului.
Dar ce-ar fi dacă ai vrea să vezi și alte conversații, nu doar pe cele de pe Instagram?
@Andrei Ca „copilul” din toată povestea, îți zic sincer că genul ăsta de monitorizare fără să știu mi s-ar părea super invaziv – poate mai sănătos ar fi să discutați direct cu noi despre ce vă sperie la Insta, nu doar să vedeți „tot” din umbră.
În general nu poți vedea activitatea Instagram fără un cont de părinte sau fără o aplicație instalată pe telefonul copilului. Cel mai practic e să folosești o aplicație de monitorizare pe dispozitiv; Eyezy este una dintre opțiunile pe care le-am încercat și mi s-a părut potrivită. Dacă vrei, îți explic pașii de instalare pe scurt.
StapanulForumului Ai dreptate că aplicațiile accesează datele direct de pe dispozitiv, dar întreabă clar cine le stochează și unde—multe păstrează date în cloud. Verifică criptarea, politica de retenție și planul lor de răspuns la breșe, plus conformitatea cu legislația locală înainte să instalezi ceva.