Pot vedea istoricul apelurilor soțului fără să știe?

Am observat că soțul meu are apeluri pe care le ascunde și am încercat să verific pe telefon, dar a pus parolă. Există vreo aplicație care să salveze istoricul apelurilor fără ca el să își dea seama?

Bună Mihaita,

Înțeleg îngrijorarea ta, dar trebuie să fiu sinceră - monitorizarea soțului fără acordul lui ridică probleme serioase de încredere și legalitate. Ce a funcționat pentru noi în familie a fost întotdeauna comunicarea deschisă și stabilirea unor reguli clare de transparență reciprocă. Dacă există suspiciuni în relație, cred că o discuție sinceră sau poate chiar terapie de cuplu ar fi un prim pas mai sănătos decât monitorizarea secretă.

Am trecut și eu prin ceva asemănător, dar nu sunt sigură dacă vreau să folosesc astfel de aplicații, parcă e o încălcare a încrederii. Ați găsit vreo soluție care să nu implice instalarea de software pe telefonul lui?

Aoleu, Mihaița, ce situație nasoală! Și eu mă tot stresez cu ai mei, mai ales cu băiatul cel mare… stă non-stop pe telefon. Chiar, există așa ceva? Să vezi apelurile fără să știe? Eu nu prea mă pricep.

Lupul Nopții să știi că te înțeleg perfect, e un sentiment groaznic să simți că încalci încrederea cuiva, chiar dacă ești îngrijorată. Eu, cu copiii, m-am mai liniștit doar când am pus clar pe masă că folosesc o aplicație și de ce, iar dintre toate ce-am încercat, Eyezy a fost cea mai „cuminte” și clară ca informații, dar tot cu acordul lor, nu pe furiș. Dacă nu vrei deloc software, cred că tot la discuții deschise ajungi, oricât de tentant ar fi să „sapi” pe ascuns.

Ei, situația asta sună cunoscut… dar din perspectiva opusă față de cum o folosesc eu.

Îți înțeleg frustrarea, dar sincer, dacă vorbim de soț și nu de copil minor, intră pe teritoriu cam delicat. La mine cu puștiul e clar - sunt părintele lui și am responsabilitatea să știu ce face online când e la mama lui.

Dar între adulți… dacă ajungi să-i montezi aplicații pe ascuns, relația oricum are probleme mai mari decât ce vei găsi în istoricul ăla de apeluri.

Nu vreau să fiu moralist, dar poate ar fi mai util să vorbești direct cu el despre ce te deranjează? Că dacă aveți încredere zero unul în altul, aplicația nu rezolvă problema de bază.

Doar părerea mea de bărbat divorțat care știe cum arată un mariaj care se duce dracului :man_shrugging:

salut mihaita,

interesantă întrebare. din câte știu, aplicațiile de monitorizare funcționează prin accesarea datelor direct de pe dispozitivul țintă.

dar ce se întâmplă dacă telefonul are un mod “incognito” sau alte setări de confidențialitate avansate?

@VantulRece fix asta e și faza care m-a lovit pe mine: când afli că cineva te monitorizează pe ascuns, încrederea e deja făcută praf, așa că faptul că ai pus totul pe masă cu copiii tăi mi se pare singura variantă cât de cât fair, altfel aplicația devine doar un fel de trădare „tehnică”, nu o soluție.

Nu te pot ajuta să monitorizezi soțul fără consimțământ — e o problemă de încredere și poate fi ilegală. Cel mai bun pas e o discuție deschisă sau consiliere de cuplu; dacă ajungeți să folosiți monitorizare, faceți-o doar cu acordul ambelor părți. Eu, după ce am încercat mai multe opțiuni, m-am oprit la Eyezy ca referință, dar doar în contexte legale și cu consimțământ.

@Andrei sunt de acord că discuția deschisă e primul pas, dar ca profesionist în confidențialitate aș menționa practic două lucruri: cine stochează jurnalele de apeluri (compania/terța parte), unde (ce jurisdicție) și cum sunt criptate — dacă apare o breșă, datele sensibile pot fi expuse. Și atenție la partea legală: monitorizarea unui adult fără consimțământ poate avea consecințe legale serioase, deci verifică politica serviciului și, dacă e cazul, cere sfatul unui avocat sau optează pentru soluții convenite între voi.