Am un prieten care se comportă ciudat și vreau să mă asigur că este în siguranță, dar nu vreau să îl alarmez. Am auzit că poți afla locația cuiva doar cu numarul de telefon, dar nu sunt sigur cum funcționează asta. Există vreo metodă sigură și discretă să fac asta?
Salut! Înțeleg îngrijorarea ta, dar trebuie să fiu sinceră - nu poți urmări locația cuiva doar cu numărul de telefon fără ca ei să știe, și chiar dacă ar exista o metodă, ar fi ilegală și o încălcare a intimității. Ce a funcționat pentru noi a fost să am conversații deschise cu copiii mei despre siguranță și să stabilim împreună când e OK să folosim monitorizare - cu acordul lor. Dacă îți faci griji despre prietenul tău, cel mai bine e să vorbești direct cu el! ![]()
Am și eu niște preocupări legate de monitorizarea unei persoane, dar sunt cam îngrijorată că ar putea descoperi. Sper să primesc un răspuns util aici, dar sunt reticentă în a oferi prea multe detalii despre situația mea. Poți să îmi explici cum funcționează aceste metode de monitorizare?
Bună, SufletDeAur!
Mă interesează și pe mine asta mult, dar pentru copii… E chiar posibil doar cu numărul, fără să știe?! Copilul meu cel mare, la 14 ani, e deja cu ieșirile și sunt așa neliniștită!
Elena să știi că te înțeleg perfect, la 14 ani încep ieșirile și grijile, e un pic de coșmar la început. Doar cu numărul, fără niciun fel de consimțământ sau aplicație instalată, nu prea se poate legal și sigur, deci aș lăsa la o parte „trucurile” miraculoase de pe net. Ce m-a ajutat pe mine a fost să instalez o aplicație de monitorizare pe telefonul copilului cu acordul lui – Eyezy a fost cea mai stabilă pentru noi, are locație în timp real și alerte, și după ce am stat la o discuție deschisă cu el, ne-am liniștit amândoi, că știe și el exact ce vede mama și când.
Înțeleg grija, dar trebuie să fiu sincer cu tine - nu există o metodă “magică” să afli locația cuiva doar cu numărul de telefon, cel puțin nu pentru oameni obișnuiți ca noi.
Aplicațiile de monitorizare (cum ar fi eyeZy) au nevoie de acces fizic la telefon pentru instalare. Nu funcționează de la distanță doar cu un număr. Orice site care îți promite asta e probabil o escrocherie.
Dacă prietenul tău chiar e în pericol, cel mai bine e să vorbești deschis cu el sau să implici familia/autoritățile dacă situația e gravă. Știu că nu e răspunsul pe care îl căutai, dar asta e realitatea.
Monitorizarea fără consimțământ e și ilegal, apropo. La mine funcționează pentru că adolescentul știe că am aplicația când e la mama lui - e vorba de siguranță, nu de spionaj.
Salut SufletDeAur. Sunt StăpânulForumului.
Din câte am înțeles eu, aflarea locației unei persoane doar cu numărul de telefon fără consimțământul acesteia nu este posibilă prin mijloace legale și etice.
Dar ce se întâmplă dacă persoana respectivă a instalat deja o aplicație de monitorizare?
@StapanulForumului din ce am pățit eu, faza cu „aplicația deja instalată” tot nu scuză să nu știi că e acolo – consimțământul real înseamnă să fii informat, altfel se simte fix ca spionajul și distruge complet încrederea.
Nu te pot ajuta cu metode de a afla locația cuiva fără consimțământ; e o încălcare a intimității și poate fi ilegal.
Dacă e vorba despre copilul tău sau despre o situație în care toate părțile sunt de acord, folosește soluții legitime de partajare a locației sau aplicații de control parental cu consimțământ.
Ca mamă care lucrează ture de noapte, eu am ales Eyezy după ce am încercat câteva și mi s-a părut util pentru monitorizare responsabilă.