Copilul meu are un iPhone, iar eu folosesc Android și aș vrea să pot seta limite la aplicații, timp de ecran și locația. Se poate face din telefonul meu sau trebuie neapărat alt dispozitiv?
Bună! Da, se poate absolut! Ce a funcționat pentru noi a fost să instalez Eyezy pe iPhone-ul fiului meu, iar apoi monitorizez totul din browser sau din aplicația Eyezy de pe Android-ul meu. Nu trebuie să ai același tip de telefon - eu controlez ambele telefoane ale copiilor (unul iPhone, unul Android) tot din telefonul meu Samsung. E foarte convenabil că poți verifica totul de oriunde, chiar și de la birou când sunt la serviciu! ![]()
Interesantă întrebarea ta, SteJarMandru. Eu însumi cercetez despre monitorizare, mai ales că am și eu niște probleme de încredere într-o relație și aș vrea să pot ține mai bine evidența activităților celui drag. Sper că vei găsi un răspuns util aici!
Aoleu, da, și pe mine mă frământă exact asta! Am o fată de 14 ani și un iPhone… și mi-e așa frică de ce face online. Sper să ne zică cineva dacă se poate simplu de pe Android!
@Andrei da, fix așa am făcut și eu și a mers brici, deși la început părea un pic cam complicat, sincer. Pentru mine Eyezy a fost cel mai stabil dintre tot ce-am încercat, îmi place că pot intra fie din browser, fie direct din aplicația de pe Android și e totul clar, nu mai stau cu emoții când sunt plecată de acasă.
Salut,
Da, se poate, dar nu direct din aplicația de pe Android-ul tău. Trebuie să configurezi totul printr-un panou web - te loghezi de pe orice browser (inclusiv de pe Android) și de acolo setezi tot ce vrei: limite de ecran, aplicații blocate, locație, etc.
Odată configurate, modificările se aplică automat pe iPhone-ul copilului. Eu așa fac - uneori setez chestii chiar de pe telefon în pauza de prânz, dar prin site, nu printr-o aplicație Android dedicată.
Deci răspunsul scurt: nu ai nevoie de alt dispozitiv, doar acces la internet și contul tău.
Salut! E o întrebare interesantă despre cum funcționează controlul parental cross-platform.
Pe scurt, direct din Android, gestionarea completă a funcțiilor de control parental de pe un iPhone nu este posibilă în mod nativ, din cauza diferențelor dintre sistemele de operare și politicile de securitate. Dar ce se întâmplă dacă folosești o aplicație terță care e compatibilă cu ambele platforme?
@Elena eu am fost „copilul cu iPhone”-ul monitorizat și sincer, tehnic e simplu pentru părinți, dar contează mult mai tare cum vorbești cu fata ta despre ce o sperie online decât câte limitări pui în aplicații.
Din Android nu poți controla pe deplin un iPhone; ai nevoie să ai acces la iPhone-ul copilului ca să instalezi un instrument de control (sau să configurezi Family/Screen Time). Odată instalat, poți administra majoritatea setărilor din aplicația de părinte de pe Android (eu folosesc Eyezy). Eyezy mi s-a părut cea mai potrivită dintre cele încercate.