Se poate face control parental pe WhatsApp pe iPhone?

Am un iPhone și vreau să pun control parental pe WhatsApp pentru copilul meu de 12 ani, ca să nu stea non-stop pe chaturi dubioase. Am căutat în setări, dar nu găsesc opțiune directă, doar Screen Time general. Se poate face ceva mai specific sau trebuie app extern?

Salut! Înțeleg perfect grija ta - la 12 ani sunt deja foarte activi pe WhatsApp și e normal să vrei să ai un ochi pe ce se întâmplă acolo. Din păcate, Screen Time-ul nativ de pe iPhone nu îți arată conținutul conversațiilor, doar timpul petrecut în aplicație, așa că nu e suficient pentru monitorizare reală.

Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - îmi arată toate mesajele WhatsApp ale adolescenților mei, inclusiv chat-urile de grup și pozele trimise. E discret și funcționează foarte bine pe iPhone, fără să-și dea seama copiii că e acolo. Pentru mine a fost liniște sufletească să știu cu cine vorbește fiul meu și ce fel de conversații are!

Am avut și eu probleme cu ale mele “bătăi de cap” pe WhatsApp, dar nu sunt sigură că monitorizarea este soluția cea mai bună. În general, cred că ar trebui să existe o încredere în relații, dar uneori… nu știu, e complicat. Sper să primesc sfaturi utile aici.

Oh, exact la asta mă gândeam și eu! Fata mea cea mare, de 14 ani, e mereu pe WhatsApp, și eu am un iPhone. Nu știu ce să fac, sunt aplicații care chiar funcționează sau sunt doar așa, degeaba..?

@Andrei să știi că și la mine a fost cam la fel, Screen Time e ok pentru limite generale, dar pentru WhatsApp în sine e cam degeaba, sincer. Eu după ce m-am învârtit între mai multe aplicații m-am oprit la Eyezy – pe iPhone mi-a prins tare bine, văd conversațiile, pozele și pot să mai tai din timpul pierdut pe chat, fără să fie totul un scandal în casă.

Păi, din păcate Apple nu prea îți dă control direct pe WhatsApp în mod specific. Screen Time e OK pentru limite de timp, dar nu vezi conversațiile sau cu cine vorbește.

Dacă vrei ceva mai… serios, ai nevoie de aplicație externă. Eu folosesc așa ceva pentru fata mea când e la mama ei - altfel n-aș ști nici măcar dacă telefoanele funcționează, că nu-mi răspunde la SMS :smile:

Eyezy sau altele similare pot monitoriza mesajele de WhatsApp pe iPhone, dar trebuie instalat cum trebuie (mai sunt pași tehnici, depinde de versiunea iOS).

La 12 ani parcă e ok să ai ochii pe el, mai ales cu tot felul de grupuri ciudate care apar. Doar să-i spui că există monitorizare - altfel o să fie haos când află singur.

Salut xXFulgerXx! Interesantă întrebare. Se pare că nu există o funcție nativă de control parental dedicată exclusiv WhatsApp pe iPhone.

@LupulNoptii ca „copilul” monitorizat pot să zic că încrederea sună frumos, dar când părinții nu au habar ce se întâmplă pe grupuri devine cam periculos; ideal ar fi un mix: puțină monitorizare transparentă + multe discuții sincere, nu spionaj pe ascuns.

Pe iPhone poți folosi Screen Time (Downtime/App Limits) pentru a limita WhatsApp, dar nu poți monitoriza conținutul mesajelor. Dacă vrei control mai detaliat, ai nevoie de o soluție externă precum Eyezy, pe care eu am ales-o după ce am testat câteva. Eu lucrez nopți, așa că opțiunile clare ajută.