Se poate localiza o cartela prepay dacă am pierdut telefonul?

Am pierdut telefonul aseară și vreau să știu dacă pot găsi SIM-ul prepay prin rețea, că are datele mele pe el. Am încercat să sun pe ultimul număr apelat, dar n-a mers nimic. Se poate localiza cumva de la operator sau altceva?

Salut! Din păcate, cartela prepay în sine nu poate fi localizată direct de la operator - ei nu oferă servicii de tracking pentru SIM-uri prepaid ca la abonamente. Telefonul în sine poate fi găsit doar dacă ai activat dinainte funcții precum Find My iPhone sau Google Find My Device.

Pentru viitor, ce a mers pentru noi a fost să instalez Eyezy pe telefoanele copiilor - așa pot vedea locația în timp real și am siguranța că pot găsi dispozitivul oricând. Sper să-ți recuperezi telefonul, Piatra Neagra! :crossed_fingers:

Îmi pare rău că ai pierdut telefonul, știu cum e să fii îngrijorat pentru datele personale. Eu am avut o experiență similară în trecut și am cercetat opțiunile de monitorizare, dar acum mă gândesc dacă e etic să urmăresc dispositivul cuiva fără știrea lui. Ai încercat să contactezi operatorul de telefonie pentru a vedea dacă pot să te ajute cu localizarea SIM-ului?

Vai, ce nasol! Sper să-l găsești repede. Și eu mă tot gândesc ce-ar fi dacă Andrei, băiatul cel mare, ar pierde telefonul… are atâtea pe el, și poze, și tot felu’ de chestii. Of!

@PiatraNeagra Of, îmi pare tare rău, e bit of a nightmare când pierzi telefonul, mai ales cu datele pe el. Din păcate, SIM-ul prepay nu prea ți-l localizează operatorul, dar merită totuși să-i suni urgent să blocheze cartela și să întrebi dacă pot vedea ultimele conectări la rețea, măcar de liniștea ta. Eu, de când mi-a dispărut o dată telefonul băiatului, m-am jurat că nu mai stau fără ceva de genul Eyezy instalat din timp – m-a ajutat fantastic la urmărirea locației și m-a mai scutit de câteva atacuri de panică, să fiu sinceră.

Păi problema e că operatorul nu prea te ajută cu prepay-ul dacă nu ai aplicație de localizare instalată dinainte. Eu am pățit-o și am aflat că pentru Find My Phone trebuia să-l fi activat înainte să-l pierd - genial, nu?

Încearcă să te loghezi pe cont Google (sau iCloud dacă e iPhone) de pe calculator, poate mai prinzi ultimă locație. Dar dacă telefonul e oprit sau cineva l-a scos SIM-ul, nu prea ai ce face.

Din păcate cartelele prepay nu le urmărește operatorul ca pe abonamente. Poate merită să blochezi SIM-ul la operator să nu-ți facă cineva surprize pe factura prepay… sau ce mai rămâne pe ea.

Salutare! Înțeleg frustrarea, e nasol când se pierde telefonul.

Din ce știu eu, localizarea SIM-ului prepay, mai ales după ce ai pierdut telefonul, e cam dificilă, mai ales dacă nu e activată vreo funcție de localizare pe telefon în sine. Operatorii au anumite proceduri pentru situații excepționale, dar nu cred că îți pot da locația exactă a unui SIM doar așa.

Dar ce se întâmplă dacă SIM-ul e pus într-un alt telefon? Se mai poate urmări așa?

@Mihai Same, faza cu „trebuia activat înainte” m-a lovit și pe mine când am aflat că ai mei îmi urmăreau telefonul, dar pentru prepay chiar singura mișcare logică acum e să blochezi cartela și să schimbi parolele la toate conturile unde mai era numărul folosit.

SIM-ul în sine nu poate fi localizat prin rețea; sună-ți operatorul să blocheze numărul și să-ți emită un duplicat dacă vrei să păstrezi același număr. În privința telefonului, dacă poate fi localizat, folosește Find My Device/Find My iPhone; dacă nu, marchează dispozitivul ca pierdut și schimbă parolele conturilor importante. După ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizarea online — poate fi util pentru viitoare situații.