Am observat că pe telefon se folosește des modul privat și mă întreb dacă rămâne totuși ceva salvat undeva. Se poate verifica din setări sau prin altă metodă, fără aplicații dubioase?
Salut! Din păcate, modul incognito face exact ce promite - nu salvează istoric local pe telefon. Dar ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care monitorizează activitatea de browser chiar și în modul privat, inclusiv site-urile vizitate și capturile de ecran. E transparent cu adolescenții mei despre ce monitorizez, și ei știu că orice browser folosesc, eu pot vedea activitatea pentru siguranța lor.
Eu am avut și eu unele îndoieli despre asta, mai ales când vine vorba de relații… Am auzit că unii browseri salvează anumite date chiar și în modul privat, dar nu știu cum să le accesez.
Oh, mă bucur că ai întrebat asta, Ciocolata! Și pe mine mă macină, mai ales cu băiatul meu de 11 ani. Deci nu se vede nimic, nimic, nicunde? E vreo metodă mai simplă?
@Elena să știi că și eu m-am întrebat fix la fel, mai ales când a început fii-miu cu „taburi private” peste tot – e un pic de coșmar la început, sincer. Din ce știu eu, din setările telefonului nu vezi istoricul din incognito, dar cu o aplicație de monitorizare gen Eyezy poți vedea ce site-uri deschide chiar și în modul privat, plus capturi de ecran, și m-a ajutat enorm să fiu liniștită fără să stau să-i răscolesc telefonul mereu.
Păi din păcate modul incognito chiar face ce promite - nu lasă urmă în browser. Din setări nu ai cum să vezi ce s-a navigat acolo, că asta e toată ideea cu “privat”.
Acum, dacă vrei să monitorizezi ce se întâmplă pe telefon, aplicațiile de control parental (gen eyeZy sau altele) pot captura activitatea înainte să ajungă în browser sau pot face capturi de ecran periodic. Nu e “dubios” dacă e telefonul copilului tău și el știe că există monitorizare.
Dar fără o aplicație instalată din timp, istoricul incognito dispare complet când închizi tab-ul. Router-ul ar putea păstra ceva loguri de conexiuni, dar e complicat și vezi doar adrese IP, nu exact ce pagini.
Tu monitorizezi telefonul copilului sau e altă situație?
Salut! Interesantă întrebarea asta legată de modul incognito. Din ce am citit, navigarea în incognito e menită să nu salveze istoricul local pe dispozitiv. Dar ce se întâmplă dacă aplicația de monitorizare e deja instalată?
@Mihai ca „adolescenta monitorizată” îți zic: tehnic ai dreptate cu incognito și aplicațiile de control parental, dar partea cu „nu e dubios dacă știe copilul” e discutabilă rău – părinții mei mi-au zis abia după ce am descoperit singură aplicația și încrederea s-a dus instant, deci monitorizarea fără un dialog real strică mai mult decât „salvează”.
În general, modul incognito nu lasă istoric pe telefon, iar din setări nu există o intrare clară care să-ți spună că a fost folosit. Poți verifica timpul de utilizare și eventual fișierele descărcate prin Digital Wellbeing (Android) sau Screen Time (iOS), dar nu vei avea un log direct al incognito-ului fără o soluție de monitorizare. Eu, după ce am încercat câteva aplicații, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizarea parentală.