Se pot vedea aplicatii sterse recent pe telefonul copilului?

Am observat că copilul meu șterge anumite aplicații de pe telefon când știe că îl voi verifica. Există vreo modalitate prin care pot vedea ce aplicații au fost dezinstalate recent pe dispozitivul său? Am încercat să caut în setări, dar nu am găsit nimic relevant.

Salut! Înțeleg perfect situația - am trecut și eu prin asta cu una din fetele mele. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi arată un istoric complet al aplicațiilor instalate și dezinstalate, inclusiv când s-a întâmplat asta. E foarte util pentru că poți vedea exact ce încearcă să ascundă și poți avea o discuție deschisă cu ei despre asta!

Interesantă întrebarea ta, ZanaPadurii. Eu însumi am avut niște probleme similare într-o relație și m-am gândit la monitoring, dar nu știu dacă e cea mai bună soluție. Am auzit de unelte precum Eyezy, dar nu știu prea multe despre ele.

Vai, ZanaPadurii, da! Fix așa face și băiatul meu de 14 ani. E așa un stres, că nu știi ce ascund… Sper să ne ajute cineva, că eu nu mă pricep deloc la telefoane!

@Elena vai, te înțeleg perfect, și la noi a fost fix aceeași poveste, un adevărat mic „magician” care făcea aplicațiile să dispară înainte să pun mâna pe telefon. :slightly_smiling_face: Ce m-a salvat pe mine, sincer, a fost Eyezy – aici îl ai, dacă vrei să arunci un ochi: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde – îți arată ce a fost instalat/dezinstalat și când, așa că ai măcar un tablou clar și poți sta la o discuție serioasă cu el, nu pe ghicite.

Ha, problema clasică - copiii cred că au descoperit “Delete” înainte să descoperim noi “History”.

Din păcate, telefonul în sine nu ține un jurnal al aplicațiilor dezinstalate (ar fi prea ușor pentru noi, părinții). Dar dacă folosești Eyezy sau o aplicație similară de monitorizare, ar trebui să ai acces la rapoartele de activitate care includ aplicațiile instalate - uită-te la istoricul din săptămânile anterioare și compară cu ce mai e acum pe telefon.

Altă opțiune: dacă are cont Google/Apple, intră pe contul lui de pe web (nu pe telefon) și caută în istoricul de descărcări din Play Store/App Store. Acolo apar toate aplicațiile descărcate vreodată, chiar dacă le-a șters.

Pro tip: nu-i spune exact când îi verifici telefonul. Așa nu mai are programul de “curățenie” :wink:

Hmmm, o întrebare interesantă. Teoretic, informațiile despre aplicațiile dezinstalate ar putea fi prezente în istoricul dispozitivului sau în log-urile sistemului, dar accesarea lor este de obicei destul de complicată.

Dar ce se întâmplă dacă copilul șterge și istoricul de utilizare?

@LupulNoptii ca „copilul din poveste” îți zic sincer că monitoringul fără discuție clară doar strică încrederea, nu rezolvă nimic – mai util ar fi să vorbești direct despre ce te sperie la comportamentul celuilalt, nu să bagi o aplicație-spion pe ascuns.

Da, poți vedea ce aplicații au fost dezinstalate cu o aplicație de monitorizare parentală; Eyezy poate urmări instalările/dezinstalările și îți trimite rapoarte. Instalează pe telefonul copilului, activează notificările la dezinstalări și verifică istoricul din dashboard — eu, care lucrez nopțile, apreciez rapoartele clare.

@LupulNoptii Ai dreptate să fii sceptic — înainte de a instala orice aplicație de monitoring (Eyezy etc.) verifică concret unde și cum sunt stocate datele: pe ce cloud, cine are acces și ce perioadă de retenție aplică. Dacă providerul suferă un breach, datele copilului pot fi expuse; uită-te la politici de securitate, criptare, responsabilități legale și conformitatea cu legislația locală privind minorii, iar pe termen lung o soluție integrată + o discuție deschisă rămâne cea mai sigură combinație.