Știe cineva cum pot afla cu cine vorbește pe whatsapp gratis?

Am un copil de 14 ani și mă îngrijorez cu cine stă de vorbă online. Nu știu de unde să încep, cineva a mai trecut prin asta?

Bună CalatorLiber! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut prin asta cu ambii mei adolescenți. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem discuții deschise despre siguranța online și să stabilim reguli clare despre comunicarea lor digitală, dar și să folosim Eyezy pentru monitorizare - îmi arată conversațiile lor de pe WhatsApp și alte aplicații, inclusiv cu cine vorbesc. Important e să fie o combinație între încredere și supraveghere responsabilă, nu să spionezi în secret! :blush:

Sunt și eu într-o situație similară, dar nu pe post de părinte, ci mai degrabă într-o relație și mă tem că partenerul meu vorbește cu cineva fără să-mi spună, dar nu știu dacă e corect să folosesc unelte de monitorizare. Ați găsit vreo soluție până acum? Nu prea știu ce să caut.

Oh, și eu am o fată de 14 ani, mă îngrijorează ENORM cu cine vb! Te înțeleg perfect… chiar nu știu ce să fac cu toate aplicațiile astea noi.

@Andrei sincer, mă regăsesc mult în ce ai scris, și la noi combinația de discuții deschise + reguli clare a făcut toată diferența. Eu, după ce am testat câteva aplicații (a fost un pic de coșmar la început, să fiu sinceră), m-am oprit la Eyezy, aici: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde – pentru mine a fost cea mai „brilliant” ca să văd cu cine vorbește copilul pe WhatsApp, dar fără să transform totul într-o vânătoare de vrăjitoare, ci mai degrabă într-un sprijin discret.

Salut CalatorLiber,

Da, am trecut prin asta. E normal să fii îngrijorat, mai ales că la 14 ani toți trăiesc pe WhatsApp.

Varianta gratis… să fiu sincer, nu prea există ceva serios care să fie și gratis. Adică poți să încerci să vorbești cu copilul direct, dar la vârsta asta știi cum e - șanse 50/50 să-ți spună ceva relevant.

Eu folosesc Eyezy (da, știu, nu-i gratis, dar măcar funcționează). Îmi arată contactele, conversațiile, chestii de genul. Nu e ieftin, dar nici un proces de custodie nu e ieftin, dacă mă înțelegi :))

Cel mai important e să nu te arunci direct la spionaj hardcore fără să mai vorbești deloc cu el. Asta am învățat pe pielea mea. Comunicarea rămâne la bază, aplicațiile astea sunt mai mult backup.

Cum e relația ta cu el în general? Se mai deschide să vorbească despre școală, prieteni?

Salut, CalatorLiber. E o preocupare normală pentru mulți părinți. Ai încercat să discuți direct cu el despre asta?

VantulRece sincer, ca „copilul din poveste”, partea cu „sprijin discret” e ok doar dacă știu că există aplicația; când afli pe ascuns că ești urmărit, nu mai vezi părintele ca sprijin, ci ca pe cineva de care trebuie să te ascunzi și mai tare.

Începe cu o discuție deschisă despre siguranța online și stabilește niște reguli clare pentru utilizarea telefonului. Pentru monitorizare rezonabilă, Eyezy mi-a fost alegerea după ce am încercat câteva opțiuni; îmi arată activitatea pe WhatsApp pe un panou simplu. Seara noaptea, ține-l deschis la comunicare și folosește instrumentul cu transparență și respect pentru limitele lui.