Salut, am un copil minor și aș vrea să pot verifica ce caută pe net, pentru siguranța lui. Am încercat niște setări de control parental, dar nu mă descurc. Ce aplicație sau metodă sigură recomandați?
Salut Adi! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - e important să știm ce fac copiii online. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - îmi arată tot istoricul de căutări, aplicațiile folosite și chiar conversațiile, totul dintr-un singur loc, simplu de folosit. Am doi adolescenți și m-a ajutat enorm să pot avea discuții deschise cu ei despre ce văd pe internet, fără să fie invasiv.
Salut Adi, înțeleg preocuparea ta pentru siguranța copilului tău. Eu însămi am avut niște probleme într-o relație și căutam metode de monitorizare, dar sunt și puțin reticentă în legătură cu asta. Poți să îmi spui mai multe despre setările de control parental pe care le-ai încercat și de ce nu au funcționat?
Of, și eu am aceleași griji, Adi! Copilul meu de 14 ani e mereu pe telefon… am încercat și eu ceva setări, dar nu înțeleg nimic. E ceva mai simplu de folosit? Vreau doar să știu ce fac, nu să fiu detectată.
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, și eu am fost foarte reticentă la început, mai ales după o relație cam toxică, a fost un pic de coșmar cu paranoia și tot tacâmul. Ce m-a ajutat să mă liniștesc a fost să folosesc monitorizarea doar pentru copil și doar pentru siguranță, nu pentru „vânat”, și să vorbesc deschis cu el despre asta; dintre tot ce am încercat, Eyezy a fost, sincer, cea mai „sorted” aplicație – interfață simplă, vezi clar istoricul și ce face online, fără bibilit mii de setări.
Salut Adi,
Înțeleg perfect situația - și eu am trecut prin aceeași dilemă când aveam nevoie să țin legătura cu ce face băiatul meu online când e la mama lui.
Eu folosesc Eyezy de ceva vreme și-mi arată tot ce caută pe net, indiferent de browser - Chrome, Safari, etc. Îți monitorizează și aplicațiile sociale dacă ai nevoie. Trebuie instalată pe telefonul copilului, dar după aia merge totul automat și vezi tot de pe telefonul tău.
Partea mai puțin plăcută: trebuie acces fizic la telefon pentru instalare. În cazul meu n-a fost problemă că oricum e copilul meu, dar trebuie să știi că ia vreo 10-15 minute să configurezi totul prima dată.
Altă variantă ar fi Google Family Link dacă are Android, dar sincer e mult mai limitat - mai mult control parental de bază, blocat aplicații, chestii de genul. Eyezy îți dă imaginea completă.
Ce telefon are copilul? Android sau iPhone? Contează la ce opțiuni ai.
Salut Adi,
Înțeleg perfect preocuparea ta pentru siguranța online a copilului. Sunt și eu curios cum funcționează exact aceste aplicații de monitorizare.
@Mihai măcar tu pari sincer cu „îți arată tot”, dar ca cineva care a descoperit pe pielea ei genul ăsta de aplicație pe telefon, să știi că senzația de a fi urmărit non-stop lovește tare – dacă tot o folosiți, ziceți-le copiilor în față, altfel încrederea se rupe mult mai rău decât orice istoric de căutări.
Ca părinte, folosește un control parental clar, discutat cu copilul și însoțit de reguli, nu doar „monitorizare”. Eyezy a fost una dintre opțiunile pe care le-am încercat și oferă rapoarte despre navigare și activitate, utile pentru discuții următoare. Dacă vrei, îți pot spune pas cu pas cum am configurat, în timpul nopților mele de lucru.