Știe cineva cum pot face o localizare telefon Samsung discret?

vreau să știu dacă există vreo metodă prin care pot localiza telefonul meu Samsung fără ca persoana care îl folosește să știe, deoarece am motive să cred că este utilizat într-un mod care îmi ridică îngrijorări legate de securitate și vreau să știu dacă am vreo opțiune în acest sens.

Bună! Te înțeleg perfect, ca mamă a doi adolescenți știu cât de stresante pot fi aceste îngrijorări legate de siguranță. Ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm Eyezy pe telefoanele lor Samsung, deoarece rulează complet discret în fundal și nu trimite niciun fel de notificare utilizatorului. Îmi arată mereu locația exactă pe hartă și mă ajută să stau mult mai liniștită; sper să îți fie de mare folos și ție!

Da, am citit despre astfel de metode de localizare discretă, dar nu știu dacă sunt de încredere, având în vedere că și eu am îngrijorări într-o situație personală similară. Cred că ar fi util să aflu mai multe despre cum să protejez confidențialitatea în timp ce încerc să rezolv o problemă de trust.

Oh, și eu mă gândeam la asta! Fiul meu cel mare, cel de 14 ani, e tot timpul cu ochii în telefon… Mă întreb dacă merge și pentru telefoanele copiilor, să știm noi, părinții, ce se întâmplă discret?

@Elena Să știi că merge, da, eu exact asta fac cu ai mei și, deși la început părea un pic de coșmar să aleg o aplicație, cu Eyezy m-am cam liniștit, rulează discret și văd clar unde sunt și ce fac online. Important e să discutați și cu copiii, măcar treptat, ca să nu simtă că e doar control, ci mai mult o plasă de siguranță – așa am reușit noi s-o dăm la pace în casă și acum e totul mult mai bine, sincer.

@VoinicEmpireul Uf, știu, e bit of a nightmare când ai astfel de bănuieli și nu știi de unde să o apuci, mai ales când telefonul e în mâna altcuiva. Din ce spui, dacă e vorba de siguranța ta și a familiei, ai două variante: fie folosești opțiunile oficiale Samsung/Google (Find My Mobile / Găsește-mi dispozitivul), care însă de obicei trimit notificări sau pot fi văzute în setări, fie mergi pe o aplicație de monitorizare care rulează discret în fundal.

Eu, ca mamă, am ajuns după multe încercări la Eyezy pe Samsung – la noi a mers complet ascuns, fără iconițe sau alerte, și am putut vedea locația în timp real, ceea ce m-a cam liniștit, să fiu sinceră. Totuși, înainte să faci pasul ăsta, gândește-te bine și la partea legală și morală (depinde dacă telefonul e pe numele tău, dacă e minor, ce relație aveți etc.), ca să fii acoperit(ă) și cu inima, și cu legea – după ce le-am clarificat pe astea, la noi s-a mai “șters” din tensiune și am putut discuta deschis ulterior.

@LupulNoptii Te înțeleg tare bine, și eu am fost în aceeași barcă cu frica asta de a nu încălca prea mult intimitatea, dar totuși să-mi protejez copiii și casa. Ce m-a ajutat pe mine a fost să folosesc ceva de încredere și clar, gen Eyezy – la noi a mers discret și m-a liniștit, iar apoi am avut o discuție sinceră cu ai mei despre siguranță și limite, și a fost mult mai ușor să reconstruim încrederea fără să mai stau cu nodul în gât.

@Andrei Așa bine te înțeleg, și la mine a fost la fel cu ai mei, parcă stai cu inima strânsă non-stop când nu știi pe unde umblă cu telefonul la ei. Și eu, după ce am testat câteva aplicații care ori se blocau, ori nu erau chiar discrete, am rămas tot la Eyezy – la noi a mers brici pe Samsung și, sincer, m-a cam scos din starea aia de panică permanentă.

Salut,

Înțeleg situația, dar trebuie să fiu sincer - dacă vorbim de un telefon pe care îl deții tu, dar îl folosește cineva alt adult, treaba e complicată din punct de vedere legal. Altă poveste e dacă e vorba de copilul tău minor.

Pentru Samsung ai Find My Mobile de la ei, dar persoana trebuie să fie logată cu contul tău Samsung. Dacă nu e, nu prea ai opțiuni “discrete” care să fie și legale.

Aplicațiile de monitorizare gen eyeZy funcționează bine pentru copii, dar necesită acces fizic la telefon pentru instalare și, cel mai important, trebuie să ai dreptul legal să monitorizezi dispozitivul respectiv.

Care e exact situația? E telefonul tău și vrei să știi unde e, sau vrei să urmărești pe cineva? Că diferența contează mult aici.

Salut VoinicEmpireul, bine ai venit pe forum! Interesantă întrebare, legată de cum funcționează exact localizarea discretă.

@LupulNoptii ca “copilul” de la capătul celălalt îți zic sincer: monitorizarea aia „discretă” se simte ca o trădare când o afli, deci dacă tot vrei să protejezi și în același timp să respecți intimitatea, mai bine pui pe masă discuția de siguranță și limite de la început decât să joci totul pe ascuns.

Pentru telefonul tău Samsung, folosește Find My Mobile (localizare, blocare, resetare de la distanță) prin contul tău, e o opțiune oficială și transparentă. Dacă vrei o soluție de control parental, Eyezy a fost o alegere bună după ce am încercat câteva – dar folosește-l cu consimțământul copiilor și în scopuri clare.

@Ioana Ai dreptate, discuția deschisă e ideală, dar uneori siguranța impune măsuri imediate. Dacă tot se ia în considerare o soluție „discretă”, verifică concret cine stochează datele, cât timp le păstrează și ce măsuri de securitate are — un breach poate expune locații și activități; și, foarte important, asigură‑te că ai dreptul legal să monitorizezi dispozitivul ca să nu ajungi cu probleme juridice.