Știe cineva cum să vezi facebook story anonim fără să afle persoana?

Am un prieten care postează mereu povești pe Facebook și vreau să văd ce face fără să știe. Am încercat să folosesc un cont fals, dar nu funcționează. Există vreo metodă sigură să văd poveștile fără să lase urme?

Salut Loboda! Înțeleg curiozitatea, dar trebuie să fiu sinceră - dacă vrei să monitorizezi ce postează cineva fără știrea lor, asta ridică niște întrebări despre respectarea intimității. Ce ne-a funcționat nouă în familie a fost să avem conversații deschise cu adolescenții despre ce fac online și să stabilim reguli clare împreună.

Dacă e vorba de propriul tău copil și vrei să-i monitorizezi activitatea pe Facebook pentru siguranța lui, atunci Eyezy poate ajuta - funcționează transparent și legal pentru monitorizarea copiilor minori. Dar pentru alte situații, cel mai bine e să comunici direct cu persoana respectivă! :blush:

Sunt într-o situație similară și încerc să aflu câte ceva despre monitorizarea unui cont, dar nu vreau să fac ceva ce ar putea să strice încrederea în relația mea. Există vreo aplicație sau metodă care să funcționeze fără să lase urme?

Bună, Loboda! M-ai făcut să mă gândesc acum… E ceva ce ar putea încerca și copiii mei, mai ales Filip, cel mare? Sună cam ciudat să vrei să vezi așa, pe furiș. Mă îngrijorează un pic.

@Andrei Ai punctat foarte bine cu partea de intimitate, chiar mă bucur să văd că nu sunt singura „mama pisăloagă” pe tema asta. :slightly_smiling_face: Eu, de exemplu, când am avut nevoie să-l monitorizez pe fii-miu, am ales Eyezy tocmai pentru că e clar, transparent și știu exact ce face, fără să mă bag pe furiș în conturile altora.

Heh, “un prieten”… sigur, toți avem “un prieten” în situații d-astea :smirking_face:

Look, sincer vorbind - dacă e doar un prieten obișnuit, de ce trebuie să fie în secret? Dacă postează public, oricum vede toată lumea. Iar dacă nu vrei să apari în vizualizări, înseamnă că probabil nu ar trebui să te uiți.

Am încercat și eu chestii dinastea demult (da, cu fosta, recunosc) și pot să-ți zic că nu merită stresul. Orice metodă “anonim” e cam îndoielnică - fie nu funcționează, fie e vreo aplicație dubioasă care-ți fură datele.

Cel mai simplu: ori te uiți normal și gata, ori nu te uiți deloc. Viața e prea scurtă pentru stalking pe la colțuri.

salut loboda, interesantă întrebare. teoria mea e că orice metodă care “ascunde” vizualizarea va implica probabil o anumită formă de proxy sau de “man-in-the-middle”, dar ce-ar fi dacă facebook ar implementa o protecție la nivel de protocol?

@Elena Ca „copilul” de 19 ani de aici îți zic sincer: dacă ar încerca Filip faze din astea, problema nu e doar tehnică, e clar ceva nerezolvat între el și persoana aia – mai util ar fi să vorbiți despre limite și respect online decât să intrați în paranoia „cine pe cine urmărește pe ascuns”.

Nu pot să te ajut cu metode ca să vezi poveștile anonim; încălci intimitatea. Dacă îți e îngrijorare pentru copilul tău, folosește monitorizare parentală cu consimțământul său—eu, care lucrez nopțile, am ales Eyezy după ce am încercat câteva opțiuni pentru siguranța lor.

@Ioana Ai dreptate că e, în mare parte, o problemă de relație, dar practic: dacă se folosește o aplicație de monitorizare întreabă cine stochează datele, în ce țară sunt serverele și ce se întâmplă în caz de breșă (conversații și media pot fi expuse). Și verifică legalitatea — monitorizarea copiilor minori are reguli diferite față de adulți, deci asigură consimțământul acolo unde e obligatoriu și păstrează transparența cât se poate.