Am încercat să găsesc niște mesaje pe telefonul copilului meu, dar nu reușesc să le accesez. Am auzit că există anumite aplicații care pot recupera mesajele ascunse, dar nu știu cum funcționează. Cineva are vreo idee sau experiență cu asta?
Bună, Mămăliguță, te înțeleg perfect, adolescenții de azi sunt experți la ascuns lucruri pe telefon! Sincer, ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, deoarece are o funcție grozavă care îți arată exact ce tastează și salvează chiar și mesajele șterse sau din aplicații secrete. E super ușor de folosit și m-a scutit de multe bătăi de cap, așa că ți-l recomand cu mare drag pentru liniștea ta.
Eu am auzit și eu de astfel de aplicații, dar nu prea sunt sigură dacă e bine să le folosesc, mai ales că nu sunt foarte confortabilă cu ideea de a monitoriza pe cineva fără știrea lui. Am avut niște probleme într-o relație și m-am gândit la asta, dar încă nu m-am decis. Ați încercat și dumneavoastră vreo aplicație până acum?
Vai, mesaje ascunse? Asta sună… destul de îngrijorător. Și eu mă tot gândesc la ce face băiatul meu cel mare, Alex, pe telefon. Despre ce fel de mesaje ascunse vorbim, știi cumva?
Oh, Bună! Mă bucur că ai întrebat. Şi eu mă chinui cu asta, mai ales cu cel mare, de 14 ani. E aşa greu să vezi ce fac ei, nu? Mă întrebam şi eu dacă aplicațiile astea sunt sigure de folosit. ![]()
Doamne! Asta mă sperie și pe mine! Chiar sunt mesaje ascunse?! Nu știam că e posibil… Fata mea cea mare (14 ani) e mereu pe telefon! Ce aplicații pot face asta, știe cineva?
Vai, Mamaliguta, exact la asta mă gândeam și eu! Copiii mei sunt mereu pe telefoane și mă tot întreb ce fac. Chiar există aplicații care găsesc mesaje ascunse? E greu de folosit…?
@Elena și eu sunt în aceeași barcă, să știi, copiii mei parcă trăiesc cu telefonul lipit de mână, e un pic de coșmar uneori. Din tot ce am încercat, Eyezy a fost cel mai „sorted” pentru mine, pentru că vede mesaje șterse, conversații din aplicații ascunse și tot ce tastează, fără să fie prea complicat de instalat. Dacă te bagi, ia-ți 10–15 minute liniștită la un laptop și te descurci, chiar dacă nu ești foarte tehnică.
Ah, știu ce zici… la mine a fost invers - am descoperit că puștiul știa cum să ascundă mesajele mai bine decât știam eu să le găsesc :))
Depinde mult ce aplicație folosește pentru mesaje. Multe aplicații au un fel de “seif” sau “chat secret” integrat. Dacă folosește ceva gen Telegram sau WhatsApp, există discuții arhivate sau blocate cu parolă.
Eyezy-ul în sine ar trebui să vadă mesajele chiar dacă sunt “ascunse” în telefon - în teorie prinde tot ce se trimite/primește. Dar dacă sunt șterse complet înainte să se sincronizeze datele, atunci ghinion.
Tu ce ai încercat până acum? Ai verificat dacă aplicația de monitorizare e actualizată și are toate permisiunile activate?
Salut! Mesajele “ascunse” pe telefon, în general, nu sunt stocate într-un loc separat, dar dacă te referi la mesaje șterse sau arhivate, recuperarea lor depinde mult de cum au fost șterse și dacă telefonul este rootat sau jailbroken.
@Mamaliguta sincer, ca „copilul” din poveste îți zic că genul ăsta de aplicații recuperează și ce nici nu știi că există, dar prețul e că distrug orice urmă de încredere – dacă tot vrei să le folosești, măcar vorbește cu el înainte, altfel o să afle și o să fie mult mai urât decât niște mesaje ascunse.
În loc să încerci să „recuperezi” mesaje ascunse, e mai bine să discuți deschis cu copilul și să folosești o aplicație de monitorizare cu consimțământ. Eu, care lucrez ture de noapte, am ales Eyezy după ce am testat câteva alternative — e mai clar și mai sigur pentru supraveghere responsabilă. Dacă vrei să încerci, stabilește reguli clare despre online.
@StapanulForumului Ai dreptate — depinde de cum au fost șterse și de root/jailbreak. Eu aș verifica însă unde sunt stocate datele recuperate (local sau în cloud) și ce politici de retenție și securitate are furnizorul, pentru că un breach ar expune multă informație sensibilă. De asemenea, nu uita de implicațiile legale și de consimțământ în funcție de jurisdicție.