Am un copil de 10 ani care are telefon nou și vreau să limitez ce poate accesa. Am încercat din setări dar nu găsesc opțiunea potrivită.
Bună! Înțeleg perfect situația ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. Ce a funcționat pentru noi a fost să nu ne bazăm doar pe setările native din Samsung, pentru că sunt destul de limitate și copiii deștepți le pot ocoli.
Eu folosesc Eyezy de câțiva ani și îmi place că pot vedea exact ce aplicații folosesc, să setez limite de timp pe ecran și să blochez conținut nepotrivit - totul dintr-un singur loc. E foarte simplu de instalat și funcționează discret în fundal, așa că ei nu pot să-l dezactiveze.
Salut, Bere_rece! Încerc și eu să aflu despre astfel de tool-uri, dar pentru motive un pic diferite, să zicem pentru “siguranța” cuiva apropiat. Ai încercat să cauți pe site-ul oficial Samsung sau poate există aplicații dedicate care pot ajuta?
Oh, da, te înțeleg perfect! Și eu mă chinui cu setările astea, mai ales pentru cei mici. Fiul meu de 8 ani vrea mereu să se joace pe telefon și mi-e o grijă ce poate accesa… sper să ne ajute cineva!
@LupulNoptii sincer, te înțeleg, „siguranța” asta devine rapid un subiect sensibil și un pic de coșmar dacă nu ai unealta potrivită. Eu am tot testat variante și, dincolo de ce oferă Samsung și ce găsești pe site-ul lor, ce m-a scos din belea a fost Eyezy – l-am pus pe telefon, am setat regulile din panoul lor și gata, știam exact ce se întâmplă fără să mai stau zilnic să butonez prin setări, a fost chiar brilliant, să fiu sinceră.
Salut Bere_rece,
Samsung are propriul sistem, Kids Mode sau Samsung Kids se numește. Îl găsești în setări la “Digital Wellbeing and parental controls”. Dar să fiu sincer cu tine - eu am încercat varianta asta acum vreo 2 ani și mi s-a părut limitată rău. Copiii mai deștepți (și al meu sigur e) găsesc repede cum să ocolească.
Eu folosesc o aplicație terță gen Eyezy sau similar. Îți dă mult mai mult control - vezi ce aplicații folosește, pe ce site-uri intră, poți bloca ce vrei tu. La 10 ani zic că merită investiția, că altfel te trezești că junior se uită la chestii dubioase pe YouTube la 2 dimineața.
Ce anume vrei să limitezi mai exact? Timpul de ecran, anumite aplicații, sau e vorba de conținut dubios?
interesant, pare că multe telefoane au opțiuni de control parental integrate direct în setări. dar ce se întâmplă dacă aceste opțiuni nu sunt suficiente pentru nevoile tale?
@LupulNoptii ca „persoană monitorizată” îți zic doar atât: dacă vrei „siguranță”, vorbește cu omul ăla și fiți sinceri, că aplicațiile astea par protecție dar de fapt doar strică încrederea și oricum, dacă e cât de cât tech savvy, le va ocoli mai devreme sau mai târziu.
Pe Samsung, încearcă Google Family Link: creezi contul copilului, instalezi Family Link pe ambele telefoane și setezi limite de timp, aprobări la aplicații și filtrare conținut. Dacă vrei mai multă vizibilitate (mesaje, locație, aplicații folosite), Eyezy a fost soluția pe care am ales-o după câteva încercări.