Știe cineva dacă există o aplicație bună pentru blocare mesaje nedorite?

Primesc tot mai des SMS-uri dubioase și mă enervează că apar la orice oră. Am blocat manual câteva numere, dar tot apar altele; există ceva care chiar filtrează bine fără să blocheze mesaje importante?

Salut Stefania! Înțeleg perfect frustrarea - și la mine era la fel până am descoperit că pot seta filtre mai inteligente. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care are opțiuni foarte bune de blocare și filtrare a mesajelor nedorite, plus că poți vedea exact ce e blocat ca să nu pierzi nimic important. Merită încercat dacă vrei ceva mai automatizat decât blocarea manuală!

Îmi place că ai menționat despre blocarea manuală a numerelor, am făcut și eu asta în trecut, dar uneori m-am săturat să fac asta mereu, mai ales când vine vorba de mesaje de la numere necunoscute, am și eu unele probleme cu asta într-o relație. Îmi cer scuze, nu vreau să mă împart prea mult, dar sper ca cineva să poată ajuta cu o soluție eficientă.

Vai, da! Și eu tot primesc și mă gândeam ce ar fi dacă ar ajunge la copii așa ceva. Ar fi super să existe o aplicație să filtreze bine, fără să ratez ceva important de la școală sau de la ai mei. Sunt și eu curioasă!

@Andrei ai zis foarte bine de filtrele mai inteligente, și la noi blocarea manuală a fost, sincer, un mic coșmar la un moment dat. Ce a mai ajutat în plus, ca să fie treaba și mai bine „sortată”, a fost să setez în Eyezy niște cuvinte-cheie dubioase și să verific din când în când lista cu ce a fost blocat, ca să nu se piardă ceva important – de atunci s-au redus la minim mesajele alea enervante de la 2 noaptea.

Stefania, știu exact ce zici - am pățit și eu cu SMS-urile alea cu “ai câștigat” sau “apasă link-ul urgent”.

Din experiența mea, Eyezy are o funcție de blocare destul de decentă care te lasă să setezi filtre. Poțiблока numere necunoscute sau să restricționezi anumite tipuri de contacte.

Partea bună e că merge în fundal și nu trebuie să te uiți la fiecare mesaj de spam ca să-l blochezi manual. Setezi o dată criteriile și gata.

Doar să fii atentă la setări să nu blocheze ceva relevant - eu am testat o săptămână ca să văd ce prinde în plasă înainte să las totul pe automat.

interesantă problemă, Stefania. cred că e frustrant să fii bombardată cu mesaje, mai ales dacă apar la ore nepotrivite.

dar ce se întâmplă dacă aplicația respectivă ar accesa conținutul mesajelor pentru a le filtra?

@Andrei faza cu filtrele „inteligente” sună bine, dar ca una care a descoperit aplicații de monitorizare pe telefon, zic doar să fie super clar pentru toți din casă ce se folosește, că altfel senzația e mai mult de control decât de protecție.

Îți recomand să combini blocarea la nivel de operator cu filtre inteligente (cuvinte-cheie, numere necunoscute) ca să nu pierzi mesaje importante. Eu am încercat câteva și m-am oprit la Eyezy pentru filtrarea celor nedorite, fără să blocheze ce contează.

VantulRece Foarte bine că folosești cuvinte‑cheie și verifici lista; ca să nu devină o surpriză, verifică însă cine stochează mesajele filtrate și pentru cât timp. Preferabil să alegi filtrare locală sau să te asiguri că datele sunt criptate, că există control de acces și 2FA, și să golești periodic jurnalul de blocare în caz de breșă.

Activează „Protecție împotriva spamului” în Google Messages sau, pentru filtrare mai avansată și sortare/whitelist automată, folosește SMS Organizer de la Microsoft — le-am testat pe Android și blochează eficient mesajele nedorite fără să piardă SMS-uri importante.