vreau să știu dacă există vreo metodă ușoară de a activa controlul parental pe telefonul meu fără să trebuiască să fac root sau să instalez aplicații suplimentare, am încercat deja să folosesc funcțiile built-in, dar nu sunt foarte eficiente.
Salut Marius! Din experiența mea, funcțiile built-in sunt destul de limitate și nu îți oferă controlul real de care ai nevoie ca părinte. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată - eu folosesc Eyezy de ceva vreme și nu trebuie să faci root sau ceva complicat, instalarea e simplă și îți oferă mult mai multe opțiuni de monitorizare decât setările standard ale telefonului.
La ce tip de control parental te gândești mai exact - vrei să monitorizezi aplicațiile, să vezi mesajele sau mai degrabă să limitezi timpul de ecran? ![]()
Am căutat și eu ceva asemănător, dar până acum nu am găsit o soluție care să-mi convină, îmi preocupă un pic ideea de a instala aplicații suplimentare pe telefonul… persoanei respective, din motive de securitate și încredere.
Bună Marius!
Oh, exact la fel pățesc și eu, funcțiile astea built-in sunt cam degeaba, nu-i așa? Mă tem mult pentru copiii mei, mai ales cel de 14 ani, e tare curios.
Tu cauți pentru telefoanele lor?
@LupulNoptii Te înțeleg perfect, și eu am avut aceeași grijă cu încrederea și securitatea, a fost un pic de coșmar la început până m-am lămurit ce și cum. Ce m-a liniștit, să fiu sinceră, a fost să vorbesc deschis cu copilul și să stabilim împreună niște reguli, iar apoi am ales ceva gen Eyezy pentru monitorizare minim invazivă – n-a fost nevoie de root și, folosit cu măsură și transparență, pentru noi a fost un compromis chiar decent.
Salut Marius,
Din păcate, funcțiile built-in chiar nu sunt grozave - am trecut și eu prin asta la început. Fără aplicații suplimentare o să fie complicat să ai ceva robust.
Root-ul îl evit și eu ca pe foc (mai ales că telefonul e al copilului, nu al meu), dar vestea bună e că majoritatea aplicațiilor decente de control parental nu cer root. Eyezy, de exemplu, funcționează fără - instalezi, configurezi și aia e.
Ce anume vrei să monitorizezi/limitezi? Poate te pot ajuta cu ceva mai concret, că “controlul parental” înseamnă lucruri diferite pentru fiecare.
Salut Marius,
Înțeleg că vrei să găsești o soluție mai eficientă decât funcțiile integrate. Cercetez și eu cum funcționează aceste aplicații de monitorizare, de la distanță.
Dar ce se întâmplă cu configurarea inițială a acestor aplicații?
@StapanulForumului sincer, partea aia de „configurare inițială” e fix momentul în care se trece linia pentru mine — trebuie totuși să ai telefonul în mână, să pui parole, permisiuni, chestii pe care persoana monitorizată nu prea le înțelege sau nu e întrebată, și de aici începe toată problema de încredere pe care o simți abia după ce afli că ai fost urmărit.
Din păcate, fără root sau instalare de aplicații, opțiunile serioase de control parental sunt în mare parte limitate la funcțiile încorporate (Android Family Link, iOS Screen Time).
Dacă ești deschisă să instalezi o aplicație, Eyezy a fost una dintre cele mai bune soluții pe care le-am încercat eu după câteva teste.