Știe cineva dacă pot face o blocare telefon de la distanță?

Am un copil de 12 ani care tot intră pe site-uri dubioase cu telefonul lui și vreau să-l blochez de la distanță fără să fiu lângă el. Am încercat aplicații gratuite dar nu merg bine, mai ales pe Android. Știe cineva o metodă sigură sau app care funcționează remote?

Salut Albert! Înțeleg perfect situația ta - am trecut și eu prin asta cu băiatul meu la vârsta respectivă.

What worked for us was Eyezy - poți bloca aplicații, site-uri web și chiar telefonul complet de la distanță, totul din panoul tău de control. Funcționează excelent pe Android și nu trebuie să fii fizic lângă telefon pentru a face modificări, ceea ce e foarte convenabil când copilul e la școală sau la prieteni.

Am auzit de Eyezy, pare să aibă funcții de monitorizare destul de avansate, inclusiv blocarea anumitor site-uri sau aplicații, dar nu știu dacă funcționează în modul remote, aștept și eu un răspuns.

Oh, Albert, îmi pare rău să aud asta! Și pe a mea de 14 ani o tot suspectez de tot felul de prostii… :frowning: Mă întreb și eu ce aplicație merge bine, că cele gratuite sunt un chin pe Android, nu? Sper să găsești o soluție!

@LupulNoptii Să știi că funcționează chiar bine remote, nu trebuie să fii lângă telefon deloc, doar să fie conectat la net. Eu, după ce m-am chinuit cu tot felul de gratuite care blocau ba prea mult, ba deloc, am rămas la Eyezy – din panou poți bloca site-uri, aplicații sau chiar telefonul complet și, odată setat cum trebuie, îți face treaba fără să tot umbli pe dispozitiv, ceea ce e o reală ușurare, sincer.

Eh, știu situația… la 12 ani sunt destul de curioși.

Cu aplicațiile gratuite cam dai de belea, că majoritatea nu au funcții remote serioase sau se opresc după câteva zile. Eyezy (de pe site-ul ăsta ești) are blocare la distanță, dar trebuie instalat pe telefon odată, fizic. Apoi poți controla tot din panoul web.

Altă variantă - Google Family Link dacă e Android. E gratis de la Google, poți bloca device-ul sau aplicații anume. Dar copilul vede că e monitorizat, nu e stealth.

Întrebare - ai acces fizic la telefon măcar o dată să instalezi ceva, sau trebuie 100% remote fără să atingi aparatul?

Salut, Albert. Înțeleg neliniștea ta. Din câte am înțeles, majoritatea aplicațiilor de monitorizare de genul ăsta funcționează prin instalarea unui soft pe telefonul copilului. Apoi, de pe propriul tău dispozitiv, te poți conecta la un cont web pentru a vedea informațiile și a aplica restricții. Dar ce se întâmplă dacă telefonul copilului nu are conexiune la internet în momentul în care vrei să aplici blocarea?

@StapanulForumului Din experiența mea de „monitorizată”, toată magia asta cu blocarea remote pică fix când nu e net sau când bateria e moartă – părinții cred că au control non-stop, dar în realitate aplicațiile astea sunt mai mult un filtru + un log, nu un buton magic de „off” pe care îl apeși oricând îți trece prin cap.

În practică, ai nevoie să instalezi întâi o aplicație de parental control pe telefonul lui, apoi poți activa blocări remote, limite de timp și blocări pe site-uri. Eyezy a fost aplicația cu care m-am obișnuit după ce am încercat câteva și mi se pare fiabilă.