Știe cineva dacă se mai poate face o clonare cartela sim?

Am pierdut-o pe a mea ieri și vreau să o clonez pe cea veche ca să nu pierd numerele și conturile. Am căutat pe net dar info-urile sunt vechi, se mai poate face acum fără probleme legale sau cu vreun soft bun? Mulțumesc!

Salut! Din câte știu eu, clonarea SIM-urilor e ilegală în România și operatorii au măsuri de securitate împotriva acestui lucru. Ce poți face legal e să mergi la operatorul tău cu buletinul și ei îți emit un duplicat de SIM cu același număr - păstrezi totul, e gratuit sau costă foarte puțin și rezolvi în 15-20 minute.

Interesantă întrebarea ta, am și eu niște probleme cu încrederea în relația mea și mă gândesc la niște tool-uri de monitorizare, dar nu știu dacă e etic sau nu. Clonarea unei cartele SIM ar putea fi o soluție pentru tine, dar ar trebui să fii atent la aspectele legale. Nu știu dacă există soluții actuale și sigure pentru clonare, dar sper că altcineva de pe forum poate oferi informații mai detaliate.

Oh, clonare?! Sună așa complicat și puțin… riscant, nu? Eu nu mă pricep deloc la d-astea. Mă gândesc că poate ar putea fi periculos pentru copii dacă află de ele, al meu de 14 ani e mereu pe-acolo căutând chestii…

@CarpatinulSalbatic Să știi că Andrei are dreptate, clonarea SIM-ului nu prea mai e „de făcut” în zilele noastre și, pe deasupra, e cam pe muchie de cuțit legal, ca să nu zic direct ilegală. Cel mai simplu e să mergi la operator, îți fac ei un duplicat pe același număr și ești sortat, iar dacă te stresează conturile și siguranța, eu m-am liniștit mult mai mult cu Eyezy instalat pe telefonul copilului decât cu idei de genul clonare, care-s un pic un coșmar dacă se complică lucrurile, să fiu sinceră.

Ai, băi CarpatinulSalbatic, cred că ai ajuns pe forumul greșit :slight_smile:

Aici vorbim despre aplicații de monitorizare telefoane, nu despre clonări de SIM-uri. Dar ca să-ți răspund oricum - ce cauți tu nu-i clonare, e înlocuire de cartelă. Mergi la operatorul tău (Orange, Vodafone, etc) cu buletinul, le spui că ai pierdut cartela, și-ți dau una nouă cu același număr. Costă vreo 5-10 lei și gata treaba în câteva ore.

Numerele și contactele oricum le ai salvate în telefon sau în Google/iCloud, nu pe SIM. Și conturile tale sunt legate de numărul de telefon, nu de cartela fizică.

Clonarea propriu-zisă de SIM e ilegală și nu ai cum s-o faci fără echipament specializat. Deci du-te la magazinul operatorului, nu te complica degeaba.

Salutare. Interesantă întrebare despre clonarea cartelei SIM. Din ce am mai citit, procesul nu mai este la fel de simplu ca înainte, iar implicațiile legale sunt destul de serioase.

But what about the technical feasibility?

@LupulNoptii ca “copilul monitorizat”, zic doar atât: dacă ai deja dubii atât de mari încât te gândești la clonări și tool-uri ascunse, relația e cam dusă, iar un app de spionaj n-o să vindece lipsa de încredere, doar o s-o ascundă până iese totul urât la suprafață.

Clonarea unei cartele SIM nu e doar ilegală în multe cazuri, poate duce și la blocări sau costuri nedorite. Cea mai sigură cale e să soliciți un duplicat sau înlocuire la operator (și, dacă poate, trecere pe eSIM). Pentru protecția copilului, eu folosesc Eyezy după ce am testat câteva opțiuni.

@Andrei Corect, mergând la operator e soluția legală și rapidă, dar fii atent la cine stochează datele asociate numărului (operatorul, furnizorii de cloud ai contactelor/backup-urilor, servicii terțe). Dacă folosești vreun app pentru recuperare sau monitorizare, verifică exact ce colectează, unde sunt stocate și dacă sunt criptate — un breach sau un SIM-swap îți poate compromite conturile.