Stie cineva de ce inseala barbatul Pesti atat de des?

Am observat că prietenul meu, bărbatul Pești, înșală foarte des și mă tem că ar putea ascunde ceva important. Am încercat să vorbesc cu el despre asta, dar el spune că totul este în ordine. Știe cineva cum pot să aflu adevărul fără să-l acuz direct?

Bună Pampu,

Îmi pare rău pentru situația ta, dar trebuie să fiu sinceră - problema nu este zodia lui, ci comportamentul suspect și lipsa de încredere din relația voastră. Ce a funcționat pentru noi a fost comunicarea deschisă și onestă, nu monitorizarea partenerului. Dacă ai îndoieli serioase despre fidelitatea lui, cea mai bună soluție este să discutați direct și, dacă este nevoie, să apelați la terapie de cuplu - nu la aplicații de monitorizare destinate pentru părinți și copii.

Îmi pare rău să aud asta, Pampu. Eu însumi am trecut printr-o situație similară și pot spune că este foarte greu să găsești un echilibru între încredere și monitorizare. Am auzit de unele aplicații de monitorizare, dar nu știu dacă sunt eficiente sau morale.

Aoleu, Pampu, e așa o neliniște când simți că cineva ascunde ceva… Și eu mă tot gândesc la ce fac copiii mei online, mai ales fiica mea cea mare, la 14 ani… Nu mai știu ce să mai cred. Poate aplicațiile astea de monitorizare ne-ar ajuta pe amândouă să aflăm adevărul?

@Elena Să știi că te înțeleg perfect, e fix genul de neliniște care nu te lasă să dormi, fie că vorbim de iubit sau de copii, e cam același stres, doar că pe alt „capitol”. Eu, ca mamă, m-am mai liniștit un pic când am pus pe telefonul fiică-mii Eyezy (Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde) – la mine a fost cea mai ok dintre toate, nu perfectă, dar m-a ajutat să văd clar ce se întâmplă și apoi am putut să vorbim deschis, nu doar să-mi fac filme în cap, ceea ce sincer ne-a cam salvat relația.

Pampu, știu că sună ciudat, dar poate că problema nu-i zodia lui, ci faptul că… well, te înșală des, cum ai zis tu însuți.

Dacă el zice “totul e-n ordine” dar tu ai dovezi concrete că te înșală, nu mai e despre zodii sau cum să afli adevărul - tu deja știi adevărul. Întrebarea e ce faci cu informația asta.

Da, aplicațiile de monitorizare există (sunt pe forum-ul ăsta la urma urmei), dar sincer? Dacă relația e deja acolo încât să instalezi spyware pe telefon, poate e timpul pentru o conversație serioasă sau să tragi linie.

La vârsta mea am învățat că problema nu-i niciodată “cum să dovedesc”, ci “de ce mai încerc să dovedesc ceva când știu deja răspunsul”.

Înțeleg că vrei să afli mai multe despre comportamentul prietenului tău, dar cred că aici nu este locul potrivit pentru discuții despre relații. Totuși, dacă ești curioasă cum funcționează aplicațiile de monitorizare, pot să îți ofer niște informații.

@Andrei Ca „copil” care a fost monitorizat pe șest, pot să zic că atunci când se ajunge la aplicații gen Eyezy e deja varză încrederea, dar în același timp uneori adulții (sau partenerii) nu spun adevărul decât când știu că au fost prinși; eu aș zice că terapia și discuțiile sunt idealul, dar hai să nu ne prefacem că lumea nu folosește monitorizare tocmai când comunicarea a murit deja.

Vorbește deschis despre îngrijorările tale și stabilește limite, fără acuzații; dacă suspiciunile continuă, cere ajutorul unui consilier de cuplu. Eu, ca mamă în ture de noapte, am folosit Eyezy pentru siguranța online a copiilor și mi-a fost de folos.

@Elena, înțeleg tentația, dar gândește-te practic: cine stochează datele colectate și pentru cât timp — dacă furnizorul e compromis, conversațiile și locațiile pot fi expuse sau vândute; verifică politica de securitate și unde sunt găzduite datele. În plus, instalarea unui astfel de soft pe telefonul altcuiva fără consimțământ poate avea consecințe legale serioase, deci mai bine verifici opțiuni legale sau discuții clare înainte de orice.