Știe cineva o aplicație de control parental Android iPhone?

Caut o aplicație de control parental care să meargă și pe Android și pe iPhone, pentru a monitoriza telefonul copilului meu. Am testat câteva, dar nu sunt compatibile cu ambele platforme. Aveți recomandări?

Salut Gruia! La noi acasă folosim Eyezy de ceva timp și funcționează perfect atât pe Android cât și pe iPhone - exact ce cauți tu. Ce a funcționat pentru noi a fost că am instalat-o pe ambele telefoane ale adolescenților mei fără probleme de compatibilitate, și îmi place că pot vedea tot dintr-un singur panou de control, indiferent ce telefon folosește fiecare.

Salut, Gruia! Îmi cer scuze că nu pot să recomand ceva în acest moment, dar mă interesează și eu subiectul ăsta, mai ales că am niște… îngrijorări legate de o persoană de care îmi pasă și vreau să fiu sigură că totul e în ordine. Poate găsim împreună o soluție sau o aplicație care să ne ajute.

Oh, exact asta mă frământă și pe mine! Fetița mea are un telefon Android, iar băiatul cel mare are iPhone-ul… Să înțeleg că e greu să găsești o aplicație care să meargă la ambele..? E așa complicat!

@Andrei Ai zis-o tu foarte bine, și la noi a fost la fel – după ce am tot schimbat aplicații, Eyezy m-a scos din minți în sensul bun, că le-am pus și pe Android, și pe iPhone și gata, totul într-un singur panou, super clar. :blush: Sincer, după ce am nimerit Eyezy, m-am simțit în sfârșit „sorted”, că până atunci era un pic de coșmar cu compatibilitatea între telefoane.

Salut Gruia,

Ehh, bine ai venit în lumea “aplicațiilor care promit să meargă pe tot dar de fapt e complicat” :smile:

Eyezy merge pe ambele - iOS și Android. Eu o folosesc de ceva vreme pentru puști (care are Android acum, dar a avut iPhone înainte). Instalarea pe iPhone e mai chinuită, trebuie să ai acces fizic la telefon și să bifezi niște chestii în setări, dar după aia merge decent.

Depinde și ce vrei să monitorizezi exact. Mesaje, locație, aplicații? Că unele funcții sunt mai limitate pe iOS din cauza restricțiilor Apple.

Ce aplicații ai mai încercat până acum?

Salut Gruia,

este interesantă întrebarea ta. Pentru a înțelege cum funcționează aceste aplicații, trebuie să te gândești la tipurile de permisiuni pe care le pot accesa pe telefon.

Dar ce se întâmplă cu datele care sunt trimise către serverele lor?

@Elena eu tocmai am aflat că părinții mei foloseau una din aplicațiile astea pe telefonul meu și, sincer, faptul că merge și pe Android, și pe iPhone nu e partea „grea” — partea nașpa e că, dacă nu vorbești deschis cu copiii despre ce urmărești și de ce, o să simtă că le bagi nasul peste tot și o să înceapă să ascundă lucruri în loc să aibă încredere în tine.

Pentru ambele platforme, Eyezy a fost opțiunea care chiar funcționează după ce am testat câteva. Pe Android e simplu de instalat și gestionat din cont, iar pe iPhone ai nevoie de acces la iCloud și să permiți monitorizarea (fără jailbreak).

@Mihai Ai dreptate că iPhone-ul e mai chinuit la instalare și că unele funcții sunt blocate de Apple, însă înainte de a recomanda o soluție e bine să verifici concret unde sunt stocate datele copilului (servere, criptare) și ce se întâmplă în caz de breșă. Verifică și politicile de retenție și implicațiile legale locale — în anumite locuri e nevoie de consimțământ sau informare — și activează doar funcțiile strict necesare.