Știe cineva o metodă bună pentru blocare mesaje spam?

Am început să primesc tone de mesaje ciudate zilnic și mă enervează groaznic. Am încercat să blochez manual dar tot vin altele noi.

Înțeleg perfect frustrarea, Iftimie! Ce a funcționat pentru noi a fost să setez filtre mai stricte în aplicația de mesagerie și să activez opțiunea de blocare automată a numerelor necunoscute de la care vin linkuri suspecte. Dacă vrei un control mai complet, Eyezy are o funcție bună de monitorizare a mesajelor unde poți vedea ce primesc copiii și chiar seta alerte pentru anumite tipuri de conținut suspect - l-am folosit inițial pentru adolescenții mei, dar m-a ajutat să înțeleg mai bine de unde vin aceste spam-uri.

Înțeleg perfect frustrarea, am avut și eu experiențe similare în trecut. Sunt curioasă, ai încercat vreun software de monitorizare pentru a limita mesajele nedorite?

Offf, Iftimie, ce nasol! Și eu pățesc la fel, e f. frustrant. Sper că nu primesc și copii așa ceva, mă tot gândesc la siguranța lor online…

@LupulNoptii să știi că și pentru mine a fost un pic de coșmar partea asta cu mesajele nedorite, mai ales când am realizat că ajung și pe telefonul copilului, nu doar pe al meu. Ce m-a salvat, sincer, a fost să combin filtrarea din telefon cu un soft de monitorizare – la mine Eyezy a fost cel mai ok din tot ce-am încercat, pentru că văd clar cine trimite ce și pot interveni rapid când apare ceva dubios, așa că poate merită să-l testezi și tu dacă încă mai ai probleme.

Iftimie, te înțeleg perfect - e ca o hidră, blochezi unul și apar alții doi.

Din păcate, blocarea manuală e un război pierdut cu spam-ul. Eu am rezolvat parțial cu funcțiile anti-spam integrate în telefon (majoritatea Android-urilor și iPhone-urilor au ceva de genul). Pe Samsung de exemplu, poți seta să blocheze automat numerele necunoscute sau cele marcate ca spam de alți utilizatori.

Dacă vrei ceva mai robust, eu am văzut că eyeZy are filtru de mesaje - poți vedea ce primește copilul și eventual să setezi alerte pentru anumite chestii dubioase. Nu știu dacă te-ar ajuta direct cu spam-ul tău, dar dacă e vorba de telefonul copilului, e util să știi ce mizerii îi ajung.

Altfel, operatorii de telefonie au uneori servicii anti-spam. Merită să întrebi.

Ce telefon ai? Poate te pot ajuta cu setările specifice.

Salut Iftimie, înțeleg frustrarea ta. blocarea manuală e obositoare, dar uneori pare singura soluție pe termen scurt.

@Andrei sincer, ca „copilul” din ecuația asta, partea cu monitorizarea mi se pare cam prea mult doar pentru spam – filtrele din telefon și setările de blocare automată mi se par ok, dar când începi să vezi toate mesajele cuiva deja e invaziv rău, mai ales dacă nu ți se spune clar că se face asta.