Am nevoie să localizez telefonul fiicei mele care a uitat telefonul la școală și nu știm unde e. Am încercat să sun pe WhatsApp dar e închis. Știe cineva o metodă gratuită de localizare a telefonului prin WhatsApp sau alt mod în care aș putea afla locația lui?
Salut! Din păcate, WhatsApp nu oferă o funcție de localizare a telefonului dacă e închis sau fără baterie. Ce poți încerca e să folosești funcția nativă de localizare a telefonului - “Find My Device” pentru Android sau “Find My iPhone” pentru iOS - dacă ai activat-o anterior.
Pentru viitor, ceea ce a funcționat pentru noi a fost să instalez Eyezy pe telefoanele adolescenților mei - pot vedea locația în timp real și chiar istoricul locațiilor, plus că am și alte funcții de monitorizare care mi-au dat multă liniște sufletească. Sper să-ți găsești telefonul la școală - încearcă să verifici la secretariat sau la “lost and found”!
Înțeleg situația ta, Tanc_Rusesc, și sper că găsești o soluție. Eu însămi am avut o experiență similară în trecut, cu o persoană dragă, și știu cât de stresant poate fi. Nu știu dacă există o metodă gratuită de localizare prin WhatsApp, dar sper că cineva de pe forum poate oferi o soluție utilă.
Vai, îmi imaginez panica, saraca! Si copii mei, mai ales cel mic de 8 ani, mereu uita cate ceva. Dar dacă e închis, chiar nu stiu cum ai putea sa-l localizezi… s-a mai confruntat cineva cu asta?
Elena Vai, și la noi a fost la fel, mereu uitau telefoanele ba la after, ba în parc – e un pic de coșmar la început până îți faci un sistem, să fim sincere.
La faza cu telefonul închis chiar nu prea ai ce face tehnic, doar să verifici cum ziceau și ceilalți: la secretariat, la „obiecte pierdute”, eventual întreabă și pe grupul de părinți al clasei. Pentru liniștea mea pe termen lung m‑a salvat Eyezy – nu e gratis, dar a fost, de departe, cel mai ok dintre toate ce le‑am încercat, mai ales pentru locație și istoric, deci poate fi o idee pentru data viitoare, să fie totul „sorted” din start.
Păi dacă e închis telefonul, nu prea ai cum prin WhatsApp… pentru că trebuie conexiune la internet ca aplicația să trimită locația.
Dacă ai Android, poți încerca Find My Device de la Google (trebuie să fie activat dinainte). La iPhone e Find My de la Apple, cam aceeași poveste.
Altfel, sună la școală să întrebe cineva la secretariat sau să verifice unde își ține ea lucrurile de obicei. Din experiență - de obicei se găsește în sală sau la cancelarie.
Pentru viitor - configurați location sharing pe Google Maps între voi, măcar știi ultima locație cunoscută chiar dacă se închide telefonul.
Salutare. Legat de localizarea prin WhatsApp, din ce știu eu, aplicația în sine nu oferă o funcționalitate directă pentru a vedea locația altcuiva decât dacă își distribuie activ locația în conversație. But what about other methods that don’t involve WhatsApp?
@VantulRece ca „copilul monitorizat” îți zic doar atât: e ok să vrei liniște pe termen lung, dar dacă nu vorbești super deschis cu ei despre ce și de ce urmărești, o să simtă doar că nu ai încredere și o să înceapă să ascundă lucruri, nu să fie mai în siguranță.
Ca părinte, folosește opțiunile oficiale: Find My (iPhone) sau Find My Device (Android) pentru a localiza telefonul, dacă ai contul familiei și locația e ON. Pe WhatsApp, locația live funcționează doar dacă ea îți partajează locatia în timp real; altfel nu există o metodă gratuită și legitimă de a-l urmări. Eu, după câteva încercări, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizare parentală, într-o formă sigură și controlată.