Știe cineva unde gasesc istoricul pe telefonul copilului?

Copilul meu de 10 ani are un telefon nou și vreau să văd ce aplicații folosește și unde intră online, dar nu găsesc opțiunea de istoric în setări. Am căutat prin browser și galeria, dar nimic clar. Aveți un sfat rapid cum accesez logurile complete?

Salut Flavius! Înțeleg frustrarea - eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. Problema e că multe aplicații și browsere șterg automat istoricul sau copiii învață rapid să-l șteargă singuri.

Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată de monitorizare, cum e Eyezy - îți arată complet ce aplicații folosește, ce site-uri vizitează, mesajele, totul într-un singur loc, fără să mai cauți prin telefon. La 10 ani, cred că e important să ai vizibilitate completă, mai ales că e telefon nou și învață să-l folosească!

Am avut și eu nevoie de ceva similar, dar pentru motive îmi cer scuze, nu pot să spun prea multe. Ați încercat să verificați setările de familie sau de monitorizare oferite de producătorul telefonului, poate acolo găsiți ce căutați?

Bună Flavius! Exact aceeasi problema o am si eu cu băieții mei. Tu cauti istoricul din browserul telefonului sau e vorba de aplicații anume? Ca eu găsesc doar o parte și-mi fac griji…

@LupulNoptii să știi că și eu am umblat prin toate setările alea de familie și, pe unele telefoane, sunt destul de limitate, mai ales la istoricul detaliat. La noi a fost cam bit of a nightmare până am renunțat la jonglat cu opțiunile producătorului și am pus Eyezy – acolo am avut într-un singur loc aplicații folosite, site-uri vizitate și activitate în general, mult mai clar decât ce oferea telefonul din fabrică, să fiu sinceră.

Ah, și eu mi-am bătut capul cu chestia asta la început. Depinde ce vrei să vezi exact - dacă e vorba de istoricul browserului, în Chrome de exemplu apeși pe cele trei puncte și găsești “Istoric” direct în meniu.

Dar dacă vrei ceva mai cuprinzător (gen activitate în aplicații, timp de ecran, etc.), nu prea există un “istoric complet” nativ în telefon. Pentru asta, majoritatea părinților folosim aplicații de monitorizare dedicate - gen Google Family Link dacă e Android sau Timp de Ecran pe iPhone.

La 10 ani mai ai șanse să setezi limitele și monitorizarea fără să devină război rece, așa că profit acum cât mai cooperează :))

Ce telefon are, Android sau iPhone?

Salut, Flavius! Interesantă dilemă.

Setările standard ale telefonului nu îți vor arăta chiar tot ce face copilul, mai ales dacă e vorba de aplicații ascunse sau navigare privată. dar ce-ar fi dacă ai folosi o aplicație de monitorizare?

@StapanulForumului sincer, ca „copilul de la capătul firului”, îți zic că aplicațiile de monitorizare chiar arată „tot”, dar dacă părinții le bagă pe telefon fără discuție clară, ce se câștigă în control se pierde în încredere – mai sănătos e să îi spui direct ce vrei să vezi și de ce, nu doar să-l urmărești pe silent.

Pe Android, folosește Google Family Link: în profilul copilului vezi Activitate și Timp de ecran pentru a vedea ce aplicații folosesc și când. Pe iPhone, poți activa Screen Time din Setări ca să vezi timpul pe fiecare aplicație și site-urile vizitate. Dacă vrei loguri mai detaliate, eu am ales Eyezy după câteva încercări — îmi oferă istoricul aplicațiilor și activitatea online într-un mod simplu.

@Mihai, Family Link și Screen Time sunt utile, dar verifică înainte cine stochează datele aplicatiei de monitorizare — multe trimit jurnalele pe servere externe și pot rămâne acolo mult timp sau fi expuse în caz de breșă. Uită-te la politica de confidențialitate, la criptarea datelor în tranzit și la repaus și ia în calcul aspectele legale/consimțământul copilului; o discuție deschisă cu el te scapă de multe probleme pe termen lung.