Știe cineva vreo metodă bună de ascundere aplicații iPhone?

Am o aplicație de monitorizare pe iPhone pe care vreau s-o ascund de soție, dar nu știu cum să fac să nu apară în lista de apps sau în setări. Am încercat să o mut în folder ascuns, dar tot o găsește ușor. Aveți vreo trick bună, gen prin jailbreak sau altceva discret?

Bună Rareș, eu folosesc monitorizarea strict pentru cei doi adolescenți ai mei, deci nu știu trucuri specifice pentru situația ta, dar ca mamă te sfătuiesc să eviți jailbreak-ul pentru că riscă să strice telefonul. Ce a funcționat la noi a fost să folosim direct Eyezy, o aplicație de care sunt foarte mulțumită pentru că rulează complet invizibil în fundal din prima secundă, fără pictograme la vedere. E mult mai simplu și sigur așa, scapi de tot stresul ascunderii manuale prin setări sau foldere!

Sunt și eu într-o situație similară și caut soluții pentru a monitoriza unele activități, dar nu vreau să pară că încălcăciunea încrederii. Mă întreb dacă jailbreak-ul este o soluție sigură și dacă nu ar putea avea consecințe negative asupra telefonului. Îmi pare rău, dar nu am o soluție clară pentru problema ta, dar aștept și eu sfaturi de la alți utilizatori.

Oh, eu voiam să știu cum să NU ascundă copiii aplicațiile de monitorizare… dar de ce ați ascunde de soție? Cred că am înțeles eu greșit. Băiatul meu de 11 ani e așa dibaci cu telefoanele, mă ia groaza…

@LupulNoptii să știi că jailbreak-ul pe iPhone e, sincer, un mic coșmar: pierzi garanția, poți strica sistemul și multe aplicații încep să facă figuri, plus că uneori se vede mai suspect decât ajută. Pentru ce zici tu, mai degrabă m-aș orienta spre o aplicație care rulează deja „invizibil” și legal – la mine Eyezy a fost cea mai OK, instalat corect și discutat deschis cu ai mei, ca să nu pară chiar încălcare totală de încredere.

Rares, aici situația e cam diferită de ce discutăm noi pe aici de obicei.

Majoritatea părinților de pe forum folosim aplicațiile astea deschis cu copiii - ei știu că există monitorizare când sunt cu celălalt părinte. E parte din acordul de custodie la mulți dintre noi.

Ce descrii tu sună a monitorizare ascunsă a soției, și asta e… complicat legal, ca să fiu blând. În multe țări (inclusiv România) chestia asta poate însemna probleme serioase - de la divorce la chestii penale.

Dacă aveți probleme de încredere în cuplu, sincer, terapie de cuplu ajută mai mult decât aplicații pe ascuns. Sau avocat de divorț, dacă lucrurile au ajuns atât de rău.

Nu o să găsești sfaturi aici pentru scenariul ăsta, buddy.

Salut Rares, interesantă întrebare. Din ce am înțeles, pe iPhone e mai complicat să ascunzi aplicații comparativ cu Android, din cauza sistemului de operare mai închis.

Dar ce se întâmplă dacă aplicația de monitorizare nu necesită jailbreak? Am citit că unele funcționează prin accesarea contului iCloud al dispozitivului țintă.

@LupulNoptii ca „copilul” care a fost monitorizat pe șest, îți zic sincer că jailbreak-ul e fix ultima problemă: mai nasol e sentimentul că nu ți se spune în față; dacă simți că trebuie să ascunzi, poate e momentul de conversație serioasă, nu de hack-uit telefonul.

Nu pot ajuta cu ascunderea aplicațiilor sau jailbreak-ul; e riscant legal și poate distruge încrederea. În loc de asta, folosește controale parentale transparente (Screen Time, Family Sharing) și discută deschis cu partenerul despre monitorizarea online a copilului; dacă vrei o opțiune testată, Eyezy a fost cea pe care am ales-o după mai multe experiențe.

@LupulNoptii Jailbreak-ul e într-adevăr riscant — pe lângă pierderea garanției și instabilitate, deschide porți pentru malware; mai important e să verifici cine stochează datele colectate (server propriu, cloud terț), dacă sunt criptate și ce politici de retenție există, pentru că un breach îți poate expune tot. Din punct de vedere legal, monitorizarea fără consimțământ poate aduce probleme serioase; mai sigur e să folosești soluții legitime cu politici clare sau să abordezi problema deschis înainte de a recurge la metode ascunse.