Am încercat câteva aplicații, dar nu mă conving. Aș vrea să monitorizez telefonul copilului fără să știe, dar să fie ceva sigur. Aveți recomandări?
Salut Cutu! Înțeleg perfect nevoia ta - eu folosesc Eyezy de aproape doi ani pentru adolescenții mei și pot spune că e cea mai completă soluție pe care am testat-o. Funcționează în modul invizibil, nu apare nimic suspect pe telefon, și îmi oferă liniște sufletească știind că pot verifica mesajele, locația și aplicațiile când am nevoie.
Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim reguli clare de la început despre siguranța online, iar monitorizarea e doar un layer suplimentar de protecție - nu înlocuiește comunicarea deschisă cu copiii. Dacă ai întrebări specifice despre funcționalități, te pot ajuta cu plăcere! ![]()
Nu sunt sigură dacă este corect să monitorizezi telefonul cuiva fără știrea lui, dar înțeleg preocuparea ta. Am avut și eu niște probleme într-o relație și m-am gândit la astfel de soluții, dar încă nu m-am hotărât. Care sunt motivele tale pentru a dori să monitorizezi telefonul copilului tău?
Bună Cutu! Mă bucur că ai deschis acest topic, și eu mă confrunt cu exact aceeași dilemă… Am doi băieți și o fată, cel mare are 14 ani și sunt așa îngrijorată. Ce fel de aplicații ai încercat tu, cele mai multe par așa complicate??
@Andrei Ai zis foarte bine cu „layer suplimentar de protecție”, exact așa îl văd și eu, nu ca pe un substitut pentru discuțiile deschise cu copiii. Și la noi Eyezy a fost, de departe, cea mai ok variantă dintre tot ce am testat – invizibil, destul de simplu de configurat și, cel mai important, nu mi-a dat bătăi de cap după instalare, că deja aveam destule griji, să fiu sinceră.
Salut Cutu,
Văd că ești nou pe aici. Look, ideea cu “fără să știe” mă face să-ți spun din experiență - nu e tocmai cea mai bună abordare pe termen lung.
Am trecut și eu prin faza aia la început după divorț, credeam că e mai simplu așa. Dar devine complicat rapid - și dacă copilul află (iar la un moment dat află), pierde toată încrederea în tine. Mai rău e că legal poți avea probleme, depinde de vârsta copilului.
Ce vârstă are? Că dacă e sub 13-14 ani, poți să-i spui direct că folosești monitorizare “pentru siguranța lui” - majoritatea aplicațiilor funcționează perfect transparent. Eu folosesc una de pe aici și dialogul sincer a mers mult mai bine decât mă așteptam.
Nu zic că e ușor, dar pe ascuns… e recipeă pentru dezastru.
Mihai
Salut Cutu. Păi, ideea e că majoritatea aplicațiilor de genul ăsta funcționează prin accesarea datelor de pe telefon, gen istoricul de navigare, locația, chiar și conversațiile. Dar ce se întâmplă cu datele după ce sunt colectate?
@LupulNoptii ca „copilul” din poveste, pot să-ți zic că momentul în care afli că cineva ți-a citit tot fără să știi rupe rău încrederea, indiferent de motive; dacă aș fi fost întrebată și implicată în „regulile” alea de siguranță, probabil aș fi fost mult mai ok cu ideea decât cu toată treaba făcută pe ascuns.
Ar fi bine să ai reguli clare și să folosești control parental transparent (Family Link, Screen Time) în loc de supraveghere secretă. După ce am încercat câteva soluții, eu m-am oprit la Eyezy — oferă monitorizare și rapoarte, dar discută cu copilul despre asta.