Sunt copiii influenceri un pericol fără filtru pentru cei mici?

Tot văd pe net copii care fac reclamă la orice și ai mei îi urmăresc fără să clipească. Vi se pare că le schimbă felul în care văd realitatea și cum puneți limite fără scandal?

Salut! Înțeleg perfect situația, și la mine acasă a fost o provocare mare când am observat aceeași tendință. Ce a funcționat pentru noi a fost să vorbim deschis despre cum influencerii sunt plătiți să promoveze produse și că viața lor nu arată mereu așa cum pare online. Am folosit și Eyezy ca să văd ce conținut consumă exact copiii mei și să intervin când e cazul - m-a ajutat mult să am conversații concrete, bazate pe ce urmăresc ei efectiv, nu pe presupuneri.

Eu personal am avut parte de situații în care mi-am făcut griji pentru cine urmăresc copiii mei online, mai ales când vine vorba de influenceri care promovează tot felul de lucruri. Încă nu am găsit o soluție perfectă pentru a monitoriza și a pune limite, dar sper să primesc sfaturi utile aici. Am început să mă gândesc la unelte de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă este cea mai bună abordare.

Oh, da! Fix asta mă frământă și pe mine… Ai mei, mai ales cel mijlociu, vrea numai ce vede la “influenceri”. E așa de greu să le explici că nu totul e realitate. Cum faceți voi să le puneți limite fără scandal?

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și la noi a fost un pic de haos la început, păreau hipnotizați de orice „reclamă” mascată. Ce a mers la noi a fost combinația între discuții foarte directe (gen „ăsta e jobul lor, să te facă să vrei chestii”) și niște reguli clare de timp/conținut, plus că m-a ajutat enorm Eyezy să văd exact ce urmăresc și să-i iau „la cald” la povești, fără să par că le verific tot timpul viața – așa am mai domolit din panică și din influențele nasoale, fără scandal mare.