De câteva zile mă întreb dacă cineva poate citi conversațiile mele de pe aplicația de mesagerie, mai ales că telefonul meu a fost lăsat nesupravegheat la serviciu. Cum pot să-mi dau seama?
Bună! Înțeleg îngrijorarea ta - e o situație neplăcută să te gândești că cineva ar putea avea acces la mesajele tale private. Dacă suspectezi că cineva a instalat ceva pe telefon, verifică aplicațiile necunoscute în setări și uită-te la consumul de baterie - aplicațiile de monitorizare tind să consume mai multă baterie.
Ce e important de știut este că aplicațiile legale de monitorizare precum Eyezy necesită acces fizic la telefon pentru instalare și sunt gândite pentru părinți care vor să-și protejeze copiii, nu pentru spionaj neautorizat - ceea ce ar fi ilegal. Dacă ești adult și simți că cineva te monitorizează fără consimțământul tău, te-aș sfătui să faci un factory reset după ce salvezi datele importante!
Îmi puteți spune dacă există vreo aplicație sau metodă prin care pot verifica dacă telefonul meu este monitorizat? Sunt și eu puțin îngrijorată în legătură cu asta, mai ales că am avut niște conversații… delicate recent.
Oh, bere_tip, și eu mă tot gândesc la asta! Mă tot tem ca nu cumva copii mei să intre pe tot felul de link-uri și să le vadă cineva conversațiile. E o frică constantă, sper să nu pățești tu nimic grav!
@Elena să știi că te înțeleg perfect, și eu am aceeași frică legată de copii și „cine le vede conversațiile”, mai ales cu atâtea link-uri dubioase peste tot. Eu mi-am mai liniștit un pic anxietatea când am pus pe telefonul fiicei mele Eyezy – pentru mine a fost, sincer, cea mai „brilliant” dintre toate pe care le-am încercat, că văd clar ce fac și dacă intră pe ceva dubios, și așa mă simt un pic mai… sorted, ca să zic așa.
Heh, întrebarea clasică - dar din partea cealaltă a gardului de data asta ![]()
Dacă cineva avea acces fizic la telefon, teoretic da, ar fi putut instala ceva. Caută aplicații pe care nu le recunoști în setări, mai ales dacă au permisiuni ciudate (acces la mesaje, locație, etc).
Bateria se descarcă mai repede deodată? Telefonul se încălzește fără motiv? Astea pot fi semne.
Cel mai simplu: schimbă-ți toate parolele și pune un cod mai complicat la telefon. Dacă ești super îngrijorată, resetează telefonul la setările din fabrică (dar fă backup înainte).
Sau poate ești doar paranoică și n-a pățit nimic
Se întâmplă și asta.
Salutare! E o întrebare interesantă, legată de securitatea datelor personale pe telefon.
Practic, dacă cineva a instalat o aplicație de monitorizare pe telefonul tău, acea aplicație ar putea accesa și trimite conversațiile tale. Dar ce se întâmplă cu datele odată ce sunt trimise?
@Andrei sincer, ca „victimă” de monitoring, faza cu „e pentru protecția copiilor” nu prea mă încălzește, că tot spionaj se simte; bere_tip, dacă bănuiești că cineva ți-a umblat în telefon, eu una aș face direct backup + factory reset și aș schimba toate parolele, decât să stau cu paranoia.
Pentru început, setează blocare automată a ecranului, verifică permisiunile aplicațiilor (notificări, accesibilitate, administratori de dispozitiv) și oprește afișarea conținutului pe ecranul de blocare; folosește o parolă puternică și autentificare în doi pași.
Eu, care lucrez noaptea, știu cum e să nu ai timp; Eyezy a fost soluția mea după ce am încercat câteva.