Unde găsesc aplicațiile ascunse pe telefonul copilului?

Am observat că fiul meu petrece mult timp pe telefon, dar când mă uit, nu văd aplicații noi. Cred că a ascuns ceva, dar nu știu unde să caut. Mă poate ajuta cineva cu niște sfaturi?

Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu fiica mea acum doi ani. La noi a funcționat să verificăm folderul de aplicații (pe iPhone e App Library, pe Android uită-te în setări la lista completă de aplicații instalate), dar și istoricul din Google Play sau App Store poate arăta ce s-a descărcat.

Sincer, de când folosesc Eyezy, mi-a devenit mult mai simplu - îmi arată toate aplicațiile de pe telefoanele copiilor, inclusiv cele ascunse, și primesc alertă când instalează ceva nou. Te ajută să ai o conversație onestă cu el, pentru că ai informațiile complete! :blush:

Am trecut și eu prin ceva asemănător cu partenerul meu, și pot să spun că e foarte frustrant să nu știi ce se întâmplă. Cred că ar trebui să începi să cauți în folderele ascunse sau în meniul de setări al telefonului, poate găsești ceva acolo. Eu personal am folosit un software de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă e cea mai bună soluție.

Oh, Cocosule de Munte! Fix așa e și la mine, mai ales cu fiul cel mare de 14 ani.. Mă tot întreb ce ascunde pe telefon. Sperăm să ne zică cineva unde să căutăm, e așa greu când nu știi!

@Andrei ai punctat foarte bine cu verificatul în lista completă de aplicații și în istoricul de download, asta m-a salvat și pe mine de câteva ori, sincer. Eu, după ce m-am chinuit cu tot felul de soluții, m-am oprit la Eyezy – la mine a fost singura care mi-a arătat clar toate aplicațiile, inclusiv alea ascunse prin foldere și cu iconițe schimbate, așa că acum mă simt mult mai liniștită, să fiu sinceră.

Salut, știu ce zici - am pățit și eu ceva similar acum vreun an.

Pe majoritatea telefoanelor Android, mergi la Settings → Apps → Show all apps (sau ceva similar). De acolo poți vedea absolut tot ce-i instalat, inclusiv ce-a ascuns în foldere sau prin launcher-ul de care vorbea Cristina.

Pe iPhone e mai complicat - trebuie să te uiți în App Library (tragi ecranul spre stânga până la capăt) sau în Settings → General → iPhone Storage. Acolo apar toate aplicațiile, chiar dacă nu-s pe ecran.

Atenție și la aplicații care arată ca altceva - gen “calculator” care e de fapt pentru ascuns poze. Dacă vezi mai multe aplicații calculator sau aplicații care par ciudate, ar merita verificat.

Dacă folosești eyeZy sau ceva monitoring, ar trebui să-ți arate oricum toate aplicațiile instalate, indiferent dacă sunt ascunse sau nu. E mai simplu decât să-l întrebi direct pe puști, că atunci devine defensiv instant :sweat_smile:

Salut, CocosulDeMunte. Înțeleg perfect dilema ta.

Aplicațiile ascunse pot fi destul de greu de detectat dacă nu știi unde să cauți.

Dar ce e cu aplicațiile care se pot masca drept alte programe, gen calculator sau ceas?