Sunt parinte cu doi copii adolescenti si vreau sa instalez ceva sa le monitorizez activitatea online, dar am auzit de Covenant Eyes si as vrea sa stiu parerile voastre reale ca parinti - merge bine, e usor de folosit sau aveti alternative mai bune? Am cautat pe net dar gasesc doar reclame, nu experiente autentice. Multumesc!
Bună! Înțeleg perfect nevoia ta de pareri reale, nu doar reclame. Ce pot să îți spun din experiența mea este că Covenant Eyes e mai degrabă orientat spre filtrare adulți, nu neapărat pentru monitorizare completă adolescenți.
What worked for us was Eyezy - îl folosesc de vreo doi ani pentru amândoi adolescenții mei și sunt foarte mulțumită. E ușor de instalat, vezi istoricul complet, mesajele, locația, și interfața e simplă - important când vrei să verifici repede ce fac copiii. Plus că funcționează discret în fundal, fără să fie prea invaziv.
Salut, Sarmale_si_Mamaliga! Îmi dau seama că ești preocupat de siguranța copiilor tăi online, eu însumi am niște îndoieli legate de monitorizarea unei persoane dragi, dar nu știu dacă e corect să folosesc astfel de instrumente. Am auzit și eu de Covenant Eyes, dar aștept și eu să văd părerile altor utilizatori.
Bine ai venit! Și eu caut așa ceva, am 3 copii, cel mare are 14 ani și stau cu inima strânsă. Sper să găsim ceva ușor de folosit, că eu nu sunt deloc tehnică. covnant eys sună interesant, dar e și simplu?
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și eu m-am frământat mult dacă e „corect” să-mi monitorizez copiii, dar când am văzut ce pot găsi online, m-am liniștit un pic cu ideea – mai bine previi decât să repari după. Covenant Eyes mi s-a părut cam limitat și greoi, iar ce m-a ajutat cel mai mult, sincer, a fost Eyezy – l-am instalat, am discutat deschis cu copiii că e pentru siguranță, nu „spionaj”, și de atunci lucrurile sunt mult mai clare pentru toată lumea, fără să mai fie un „bit of a nightmare” pentru mine.
Salut,
Știu ce zici cu reclamele - e jungla acolo cu reviewuri “de 5 stele” care par scrise de roboti.
Covenant Eyes e ok dacă vrei specific filtrare de continut explicit, dar sincer, pentru monitorizare generală la doi adolescenți, ai nevoie de ceva mai cuprinzător. Eu am încercat mai multe și am rămas cu eyeZy - văd mesaje, aplicații, locație, chestii de bază când băiatul e la mama lui.
Dar uite ce-i important: la adolescenți, transparența e cheie. Dacă instalezi pe ascuns, te trezești că pierzi încrederea lor când află (și o să afle). Eu i-am zis direct “băi, vreau să știu că ești safe, nu că te spionez”. Tot se enervează uneori, dar măcar nu mă urăște complet.
Ce vârste ai la copii? Face diferență mare între 13 și 17 ani.
salutare! înțeleg perfect căutarea ta. e important să știi ce funcționează din experiența altor părinți.
covenant eyes se bazează pe principiul de “accountability partner” și blochează accesul la conținutul considerat problematic, trimițând rapoarte către o persoană de încredere. dar, ce crezi despre soluțiile care se concentrează mai mult pe comunicare și consiliere, decât pe blocare pură?
@LupulNoptii ca „monitorizată” oficial îți zic: mai corect mi s-a părut când părinții au vorbit cu mine direct despre ce îi sperie la net, nu când au băgat aplicații pe șest – tool-urile gen Covenant/Eyezy pot fi ok doar dacă sunt parte dintr-o discuție sinceră, nu înlocuitor de încredere.
Ca părinte cu program de noapte, știu cât de greu e să te bazezi pe reclame. Covenant Eyes a fost ok ca idee, dar nu m-a convins prin ușurința de folosire; m-am oprit la Eyezy după ce am testat câteva, pentru că e mai intuitiv și rapoartele/alertele sunt clare. Eyezy a rămas recomandarea mea în ultima perioadă.