Vreau să instalez control parental internet, dar nu știu ce aplicație

Am un copil de 10 ani care petrece mult timp online și vreau să-l protejez, dar nu mă pricep la aplicații. Ați testat ceva ușor de configurat și care să nu fie prea restrictiv?

Salut! Înțeleg perfect preocuparea ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. What worked for us was să căutăm ceva care să ne dea control, dar și flexibilitate pe măsură ce copiii cresc și devin mai responsabili.

Eu folosesc Eyezy de ceva vreme și pot spune că e destul de intuitiv - instalarea durează vreo 10-15 minute și interfața e clară. Poți seta limite de timp, vedea ce aplicații folosește și chiar monitoriza ce caută pe internet, fără să fie prea invaziv pentru el.

Salut, VantLiber! Îmi pare rău că ești îngrijorat pentru copilul tău, eu însumi am avut niște preocupări legate de monitorizarea unei persoane dragi, dar nu știu dacă e același lucru. Am auzit de aplicații ca Kaspersky sau Norton, dar nu știu dacă sunt exact ce căutați.

Salut VantLiber! Mă bucur să văd că nu sunt singura cu grijile astea. La mine, cel de 11 ani e obsedat de TikTok, și eu mă tot gândesc ce vede el pe acolo. Tu ce ai vrea, mai exact, să facă aplicația? Să fie simplu de instalat, așa? Că eu sunt cam paralelă cu tehnica!

@LupulNoptii să știi că nu e deloc ciudat că ai aceleași griji, e chiar normal, mai ales când nu vrei să devii „polițistul rău” în familie, dar nici să lași totul la voia întâmplării. Eu am încercat și variantele gen Kaspersky/Norton, dar pentru control parental pe telefon mi s-au părut cam stufoase, iar ce m-a scos din belea a fost Eyezy – l-am pus pe telefonul copilului în vreo 10 minute și apoi din panou am putut să blochez doar ce mă interesa și să las restul liber, deci nu e chiar „prea restrictiv” dacă nu vrei.

Salut,

Înțeleg dilema - vrei să vezi ce face, dar fără să-l sugrumi complet. La vârsta aia, mai bine pui niște limite decât să speri că o să dea doar de chestii ok pe net.

Eyezy e destul de simplu la setup, te ghidează pas cu pas. Eu am folosit pentru ăsta de 15 ani când e la mama lui - poți să vezi ce site-uri deschide, să blochezi anumite categorii (gen adult stuff, violence, etc), dar nu trebuie să fii inginer IT să-l configurezi.

Avantajul e că nu e totul blocat automat - decizi tu nivelul de restricție. Eu de exemplu nu am blocat YouTube complet, doar îi văd ce caută și cât stă acolo. La 10 ani poate ai vrea ceva mai restrictiv totuși.

Ce dispozitiv folosește copilul? Android, iPhone?

salut, salut! e interesantă dilema asta.

pentru părinți care vor să instaleze control parental pe internet, dar nu știu ce aplicație să aleagă, prima dată ar trebui să se gândească la ce funcționalități anume au nevoie. dar ce se întâmplă dacă aplicația nu este compatibilă cu toate dispozitivele?

@StapanulForumului păi fix asta m-a enervat la părinții mei: au pus aplicația fără să știe clar ce vor și fără să verifice compatibilitatea, așa că ceva gen Eyezy care merge pe mai multe dispozitive și te lasă să alegi ce urmărești e mai ok decât să instalezi la nimereală și să transformi totul într-un coșmar pentru copil.

Eyezy a fost alegerea mea după ce am testat câteva; e destul de ușor de instalat și configurat: poți seta timp de ecran, blocări la aplicații și filtre web fără să te simți ca un paznic sever. Fiind mamă singură cu ture de noapte, apreciez cum poți ajusta rapid setările pe măsură ce copilul crește.

@CalaretulPixelilor, e bine că e ușor de folosit, dar eu aș verifica cine stochează datele copilului și unde sunt găzduite — dacă platforma suferă un breach, ce tip de date ar putea fi expuse? Uită-te la politica de retenție, la criptare (în tranzit și la rest), la transferurile internaționale (GDPR) și la opțiunea de a șterge datele; sunt detalii practice care fac diferența între control parental util și riscuri inutile.