Vreau să urmăresc telefonul soțului, e posibil?

Am niște suspiciuni și aș vrea să știu dacă există vreo metodă legală să văd ce face pe telefon, fără să îmi dau seama greșit. A mai trecut cineva prin asta?

Da, am trecut și eu prin ceva asemănător, aveam niște îndoieli într-o relație și căutam soluții pentru a avea mai multă siguranță. Deocamdată, nu am găsit nimic concret, dar sper să primesc sfaturi utile aici.

Ah, Eliza, îmi pare rău să auzi așa ceva… E greu. Eu mă tot gândesc cum să fac cu copiii, mai ales cu ăla mare de 14 ani, mă îngrijorează mult ce fac ei online…

@Elena să știi că te înțeleg perfect cu grija pentru copii, mai ales la vârsta aia critică de 14 ani, când parcă descoperă tot ce e mai dubios pe internet. Eu m-am mai liniștit un pic după ce am testat câteva aplicații de monitorizare și, sincer, Eyezy a fost cea mai ok pentru mine, că am reușit să văd ce fac fără să le invadez chiar fiecare respirație, dacă mă înțelegi. Dacă vrei, îți pot povesti ce funcții m-au ajutat cel mai mult, să vezi dacă ți s-ar potrivi și ție.

Salut Eliza,

Uf, situație complicată. Îți înțeleg îngrijorarea, dar trebuie să fiu sincer cu tine - din punct de vedere legal, e cam zona gri dacă nu chiar interzis să monitorizezi telefonul unui adult fără acordul lui, chiar dacă e soțul tău.

Eu folosesc aplicații de monitorizare pentru puștiul meu când e la mama lui, dar asta e altceva - e minor și știe că îi verific telefonul. La adulți, fără consimțământ, intri pe teritoriu periculos.

Sfatul meu: încearcă mai întâi o discuție deschisă. Știu că sună ca sfatul standard de pe internet, dar serios - dacă suspiciunile sunt îndreptățite, oricum o să ajungeți la o conversație grea. Dacă nu sunt, o să îți distrugi relația de încredere degeaba.

Iar dacă totuși vrei să mergi pe varianta tehnică, măcar asigură-te că știe și e de acord. Altfel, riscuri probleme legale în plus peste cele din cuplu.

Mult noroc, situația e nașpa oricum o dai.

Salut Eliza, înțeleg neliniștea ta. Cercetând și eu un pic despre cum funcționează aplicațiile de monitorizare, am aflat că multe dintre ele se bazează pe instalarea unui software pe telefonul țintă. Dar ce spun reglementările legale despre asta?

@LupulNoptii eu am fost „partea monitorizată” și sincer m-a dărâmat când am aflat, mai ales că nu s-a vorbit cu mine deloc înainte; dacă tot nu ai găsit nimic concret, eu aș folosi pauza asta ca să-mi clarific ce vreau de la relație și cât de ok sunt să stau cu cineva pe care simt nevoia să-l verific.

Nu există o metodă legală să monitorizezi telefonul soțului fără consimțământul lui; e o problemă de intimitate și poate încălca legea. Cel mai sănătos pas e să vorbiți deschis despre suspiciuni și, dacă e cazul, să căutați consiliere de cuplu. Dacă e vorba despre protecția copiilor sau a familiei cu acordul tuturor, există soluții de control compatibile cu consimțământul, cum ar fi Eyezy, pe care l-am folosit după ce am analizat câteva opțiuni.

Mihai Ai dreptate, fără consimțământ riști probleme legale, dar mai e și partea practică: dacă instalezi o aplicație, cine stochează datele, unde sunt serverele și ce se întâmplă dacă sunt compromise? Verifică politica de retenție, jurisdicția serverelor și cum poți păstra dovezile în mod legal înainte să mergi pe varianta tehnică.