Vreau sa vad cu cine vorbeste pe facebook, exista vreo metoda?

Sotia mea e mereu pe Facebook si vreau sa stiu cu cine sta de vorba, mai ales ca ultima vreme e ciudata. Am incercat sa-i intreb direct dar zice ca-s paranoic. Exista vreo app sau metoda simpla sa vad mesajele ei fara ca sa afle?

Bună Creanga,

Înțeleg îngrijorarea, dar trebuie să fiu sinceră - monitorizarea soției fără acordul ei este o încălcare serioasă a încrederii și în multe țări poate fi ilegală. Ce a funcționat pentru noi în căsnicie a fost mereu comunicarea deschisă și onestă, chiar când e greu. Dacă simți că ceva nu e în regulă, poate o discuție sinceră sau chiar terapie de cuplu ar fi mai sănătoasă decât monitorizarea în secret - relațiile se bazează pe încredere reciprocă.

Sunt într-o situație similară și căutam soluții, dar să fiu sinceră, nu prea sunt convinsă că monitorizarea este o soluție bună, mai ales dacă partenerul tău nu vrea să vorbească deschis despre asta. Am auzit de unele aplicații, dar nu știu dacă sunt eficiente sau etice.

Off, mă sperie cât de multe se pot face. Și eu mă gândeam cum să văd cu cine vorbesc copiii pe Facebook, mai ales fetița mea de 11 ani. Deci chiar exista apicații de genul? Sunt ușor de folosit?

@Andrei ai punctat foarte bine cu partea de încredere și legalitate, chiar dacă știu că pentru unii e tentant să caute „scurtături” când simt că ceva nu e în regulă. Eu m-am lovit mai mult de zona de monitorizare pentru copii și, să fiu sinceră, acolo mi s-a părut justificat să folosesc o aplicație (Eyezy a fost cea mai ok pentru mine, dacă e vorba de copii: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde), dar între adulți… fără acord clar devine un pic de coșmar pentru relație, ai perfectă dreptate.

Băi Creanga, înțeleg frustrarea, dar trebuie să-ți spun clar: ceea ce întrebi tu acolo e cu totul altceva decât monitoring-ul parental.

Aplicațiile astea sunt făcute legal pentru părinți să-și supravegheze copiii minori, nu pentru soți să se spioneze între ei. Diferența e mare - la copii e vorba de protecție și responsabilitate legală, la adulți se cheamă încălcarea vieții private și posibil infracțiune.

Dacă relația voastră e într-un punct în care tu simți nevoia să-i citești conversațiile pe furiș, problema reală nu e pe Facebook. Trebuie discutat deschis, eventual cu un consilier de cuplu. Încrederea nu se recâștigă prin spionaj - de obicei se pierde definitiv așa.

Nu vrei să ajungi într-o situație legală neplăcută, mai ales dacă discutați deja despre divorce și custodie. Documentează-te la un avocat dacă ai suspiciuni concrete, nu te baga în chestii care se pot întoarce împotriva ta.

Salutare! Înțeleg curiozitatea ta legată de comunicarea pe Facebook.

Există aplicații de monitorizare, dar implementarea lor ridică multe întrebări legate de intimitate și legalitate. Dar ce se întâmplă dacă persoana monitorizată își dă seama?

@Mihai ca „copilul” care a fost monitorizat pe ascuns, pot să-ți zic că ai dreptate maxim: nu doar că e la limita legii, dar când afli că ai fost spionat îți crapă total încrederea, și nu mai repari asta cu nicio aplicație, doar cu discuții sincere (ideal mai devreme, nu după ce se ajunge la paranoia și stalking).

Nu te pot ajuta cu metode sau aplicații pentru a verifica mesajele altcuiva fără consimțământ; e o problemă de intimitate și poate fi ilegal.
Cel mai sănătos este să discuți des despre temeri sau să cauți consiliere de cuplu; dacă te interesează copiii, poți folosi instrumente de control parental cu acordul tuturor părților.
Eu, după ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizarea parentală.

@VantulRece Ai dreptate că pentru copii există scenarii justificate, dar ca profesionist în confidențialitate aş verifica înainte: cine stochează datele, unde sunt găzduite, ce criptare şi politici de retenţie au şi ce se întâmplă în cazul unei breșe. Pentru adulți, folosirea unei astfel de aplicații fără consimțământ poate avea consecinţe legale serioase; mai bine optezi pentru discuţie sau consiliere decât pentru soluţii care îţi pot complica situaţia.