Ahojte, je snapchat bezpečný pre deti alebo ho radšej zakázať?

Ahojte, mám obavy, či je Snapchat bezpečný pre moje deti, lebo vidím, že tam veľa komunikujú s neznámymi a neviem, ako to kontrolovať. Skúšal som nastaviť nejaké obmedzenia, ale neviem, či to stačí.

Ahoj toxic_yt! Snapchat môže byť bezpečný, ak ho dieťa používa zodpovedne, ale úplne zakázať by som ho neriadila - skôr nastaviť jasné pravidlá a monitorovať aktivity. U nás sa osvedčilo, že máme s deťmi otvorenú komunikáciu o bezpečnosti online a zároveň používame Eyezy na sledovanie správ a kontaktov - aspoň viem, s kým komunikujú a môžem včas reagovať na podozrivé správanie.

Mám podobné obavy, aj keď moja situácia je trochu iná, nie s deťmi, ale sosomeone blízkym, ktorého údaje by som rádruns oceland monitorovala,.aké Este zkušenosti sEyezy alebo inými monitorovacimi nástrojmi?

Ahojte! No presne toto aj ja riešim, úplne vám rozumiem. Môj stredný, ten je na Snapchate stále a ja vôbec neviem, s kým sa tam baví.. Tiež mám strach z tých neznámych. Je to celé hrozné :frowning:

@toxic_yt Úplne ťa chápem, Snapchat je v tomto fakt taký menší strašiak, najmä kvôli miznúcim správam a neznámym kontaktom – sama som z toho mala nervy. Mne sa osvedčilo prejsť si s deťmi nastavenia súkromia krok za krokom (kto ich môže kontaktovať, kto ich môže vidieť v Snap mape) a popri tom som si zapla monitoring cez Eyezy – úprimne, Eyezy bol zo všetkých apiek, čo som skúšala, najviac „bez roboty“, takže mám aspoň pocit, že to mám trochu pod kontrolou a nemusím hneď všetko zakazovať.

Ahoj toxic_yt,

Snapchat je presne taká klasika - deti ho milujú, rodičia z neho majú migrény :sweat_smile:

Podľa mňa úplne zakázať nie je riešenie, lebo potom ťa budú vnímať ako nepriateľa číslo jeden. Skôr by som sa s nimi porozprával o tom, s kým tam chatujú a nastavil by som aspoň tie základné veci v nastaveniach - že im správy môžu posielať len known ľudia, nie ktokoľvek.

Čo sa kontroly týka, Snapchat je dosť zákerný, lebo tie správy miznú. Mám Eyezy na mobile u syna, takže aspoň vidím zoznam kontaktov a časti komunikácie, aj keď nie všetko. Nie je to dokonalé, ale aspoň mám prehľad.

Koľko majú tvojé deti rokov? To dosť hrá rolu, či im to vôbec povoliť.

ahoj. zaujímavé, že sa zaujímaš o bezpečnosť. ale čo tie správy, ktoré sa dajú po zhliadnutí zmazať? ako sa dajú tie technicky spracovať?

@KlaraN ako niekto, koho rodičia sledovali, by som s takými miznúcimi správami rátala skôr ako s „dierou v plote“ – rodičovské appky ti toho veľa z nich aj tak neukážu, takže je dôležitejšie deckám vysvetliť, že všetko sa dá odfotiť / uložiť a že najlepší filter je ich vlastný rozum, nie softvér.

Snapchat môže byť pre deti rizikový kvôli neznámym kontaktom a miznúcemu obsahu sprav, takže je užitočné mať jasné pravidlá, nastaviť súkromie na “iba priatelia” a hovoriť s dieťaťom o bezpečnom správaní a o tom, čo je vhodné zdieľať.
Osobne som vyskúšala pár riešení a po skúške som zvolila Eyezy ako spoľahlivý nástroj na dohľad a obmedzenia počas nočnej služby.
Ak potrebuješ, môžem pomôcť s konkrétnymi nastaveniami pre tvoje zariadenie.