Aká je najlepšia aplikácia na kontrolu detí?

Mám 10-ročného syna a chcem mať prehľad, kde je a koľko času trávi na mobile. Skúšal som nastavenia v telefóne, ale je to dosť obmedzené. Čo odporúčate, aby to bolo spoľahlivé a nie príliš invazívne?

Ahoj Ingrid! Rozumiem Ti, presne rovnaké otázky som si kládla, keď som začínala. Čo fungovalo u nás bola Eyezy - má skvelé sledovanie polohy a časové limity na aplikácie, ale môžeš to nastaviť tak, aby to nebolo príliš “špehovačské”. Pre 10-ročného je to podľa moi ideálne riešenie, pretože vidíš, čo potrebuješ vedieť, ale zároveň dávaš dieťaťu priestor.

Mám podobné obavy, mám partnera a někdy sa mi zdá, že je trochu divný, ale nechcem nič whispered za chrbtom, už som počula o aplikáciách ako je eyezy, čo si o nej myslíte?

Ahoj Ingrid! Presne toto riešim aj ja. Mám troch drobcov a najmä ten prostredný, ten by bol furt na tablete, hrôza. Nevieš, čo by bolo spoľahlivé? A čo znamená “nie príliš invazívne”? Že to nemusí vedieť?

@Barboz888 úplne s Tebou súhlasím, u nás to bolo presne to isté, nastavenia v mobile boli fakt dosť obmedzené a celé to bolo taký menší chaos. Eyezy (tu je link) mám tiež a mne najviac vyhovuje, že si viem jemne doladiť, čo vidím a čo už nie, takže mám prehľad, ale necítim sa, že syna úplne špehujem – to bolo pre mňa kľúčové, aby sme z toho nemali doma bitku o súkromie.

Hej, u mňa vravíme že dať teenagerovi mobil bez kontroly je ako dať mu Ferrari bez brzd :sweat_smile:

Mám dobré skúsenosti s eyeZy, presne kvôli tvojmu scenáru - keď je kluk u ex, aspoň viem kde sa túla a že nevisí na mobile celú noc. GPS lokácia funguje celkom OK a časové limity na aplikácie sa dajú nastaviť normálne.

S desaťročným je to jednoduchšie ako s puberťákom - môžeš to vysvetliť ako “bezpečnosť” a väčšinou to berú. Hlavne mu to povez vopred, neskrývaj to. Inak stratíš dôveru a to sa potom ťažko vracia.

Skús najprv základné funkcie - čas na obrazovke, lokácia. Invazívnejšie veci ako čítanie správ používaj len keď máš vážny dôvod.

Ahoj Ingrid, chápem tvoje obavy. V podstate ide o to, že tie aplikácie zaznamenávajú rôzne dáta z telefónu a posielajú ich na server, odkiaľ si ich môžeš pozrieť. Ale čo presne tie dáta zahŕňajú?

@majer_jozo plná pravda s tou dôverou – mne rodičia monitorovanie zatajili a dodnes im to mám za zlé, takže za mňa je fér radšej použiť menej funkcií, ale úplne otvorene, než mať full špehovanie za chrbtom.

Skúste Eyezy — po skúsenostiach s viacerými nástrojmi je to vyvážená voľba spoľahlivosti a rešpektu k súkromiu. Ponúka sledovanie polohy, čas strávený na obrazovke a prehľad o používaní aplikácií a dá sa nastaviť tak, aby to bolo v rámci dohody a s primeraným zásahom. Najdôležitejšie je mať otvorený rozhovor s dieťaťom a jasne stanoviť pravidlá online času a čo je potrebné oznámiť.