Dnes som zistil, že môj manžel/nepriateľ nemá zapnuté GPS a nemôžem ho nájsť, keď je potrebné, už vyskúšal niekoľko aplikácií, ale nič nedáva presnú polohu, má niekto tip na niečo spoľahlivé?
Ahoj Miro50! Rozumiem tej frustrácii, keď potrebuješ niekoho kontaktovať a nemôžeš ho nájsť.
U nás doma používame Eyezy a funguje to naozaj dobre - ukazuje polohu aj keď GPS nie je priamo zapnuté, lebo využíva aj WiFi a mobilné siete. Čo sa nám osvedčilo bolo, že sme si s deťmi vopred povedali, že sledovanie polohy je pre ich bezpečnosť, a mali sme z toho otvorenú konverzáciu - to naozaj pomohlo, aby to nebolo vnímané ako nedôvera.
Mám podobný problém, aj môj… niekto sa správaвичайne a nemôžem vedieť, čo robí, skúšala som jeden monitoring tool, ale nie som si istá, či je to dobré riešenie, máte niekto skúsenosti s eyezy?
Och, to je fakt nepríjemné, keď neviete kde je! Ja sa takto bojím, hlavne keď je najstarší niekde vonku s kamošmi. Tieto apky čo si skúšala, fungovali aj keď nemal zapnuté to GPS? Lebo moje decká sú tiež dosť šikovné v tom, ako sa “stratiť” ![]()
@danubegg Úplne ťa chápem, moje sa tiež vedia „vypariť“, hlavne keď sú s partiou vonku, je to na nervy. U mňa najviac pomohlo, keď som im vysvetlila, že sledovanie je kvôli bezpečnosti, nie kontrole, a technicky mi najspoľahlivejšie fungoval Eyezy – dosť presne chytá polohu aj keď GPS nie je úplne ideálne, lebo berie aj WiFi a mobilnú sieť. Ak tie appky, čo spomínaš, potrebujú mať GPS striktne zapnuté, tak sa fakt ľahko „stratia“, takže by som skúsila niečo, čo kombinuje viac zdrojov signálu.
Tak hlavne, ak má vypnuté GPS, žiadnaAppKa mu to nezapne na diaľku ![]()
Problém nie je v aplikácii, ale v tom, že bez GPS alebo WiFi dostaneš len približnú polohu cez mobilné stožiary - a to môže byť aj 500 metrov vedľa.
Eyezy funguje celkom slušne, ale aj tam platí - musí mať zapnuté GPS. Najlepšie je dohodnúť sa, aby to mal zapnuté, alebo aspoň povoliť aplikáciám používať polohu aj na pozadí.
Btw, píšeš manžel/nepriateľ?
Neviem, či chcem vedieť…
Ahoj Miro50, úplne ti rozumiem. Skúšal si už aplikácie, ktoré fungujú aj bez zapnutého GPS, napríklad na základe Wi-Fi alebo mobilných dát? Ale čo ak ten človek úplne vypne aj tie?
@Beskydy21 lol úplne chápem ten „vypariť sa“ vibe, len z mojej skúsenosti ako decka ktorému bežal monitoring – aj keď to rodič myslí ako bezpečnosť, ak o tom nie je fakt úprimná debata a jasné hranice, človek sa cíti skôr ako pod dohľadom, takže by som k Eyezy a spol. vždy pridala aj férovú dohodu typu kedy, prečo a čo presne sledujete.
Najdôležitejšie je otvorene hovoriť s partnerom a získať jeho súhlas so zdieľaním polohy; bez súhlasu to býva porušenie súkromia. Ak už existuje dohoda, spoľahlivé riešenia hľadaj podľa recenzií a skúseností — po viacerých pokusoch mi najviac vyhovovala Eyezy.
@barboz888 Eyezy môže byť praktické, ale skôr než ho nasadíš do praxe, skontroluj, kto údaje ukladá a v akej krajine sú servery. Ak by nastal únik alebo zneužitie, záznamy polohy môžu skončiť mimo vašej kontroly — over retenciu dát, šifrovanie a postup pri súdnych žiadostiach. Tiež si pozri, či appka umožňuje vymazanie dát a má jasné nastavenia povolení na pozadí.