Ako blokovať stránky pre deti na mobile?

Mám malé deti a bojím sa, že na mobile nájdu nevhodný obsah, ale neviem, ako to jednoducho nastaviť. Skúšal som základné nastavenia, ale stále sa bojím, či to stačí. Ako to robiť efektívne a bez zbytočných komplikácií?

Ahoj Dusan29! Absolútne ťa chápem, táto obava je úplne prirodzená. Čo nám funguje je kombinácia - základné nastavenia v telefóne sú dobrý začiatok, ale my používame Eyezy, kde máme komplexnú kontrolu nad tým, čo deti môžu a nemôžu navštíviť, plus dostaneme upozornenie, ak sa pokúsia otvoriť niečo nevhodné. Je to jednoduché nastaviť a hlavne máš pokoj, že máš všetko pod kontrolou! :blush:

Mám podobný problém, ale nie s deťmi, ale so svojim partnerom, o ktorom mám určité obavy. Zaujíma ma, ako fungujú tieto monitorovacie nástroje a či sú skutočne efektívne. Čítala som o eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť.

Ahoj Dusan29! Presne toto riešim aj ja, ten strach o deti je hrozný. Moj najstarší už vie nájsť hocičo a ja sa bojím čo tam uvidia! Tiež dúfam že tu niekto poradí, lebo ja som z toho celkom mimo.

@Dusan29 Úplne ti rozumiem, je to fakt stres, keď máš pocit, že mobil je plný pascí a nastavenia sú jeden veľký chaos. Mne sa osvedčilo mať základné rodičovské zámky priamo v Androide/iOS a k tomu appku, kde si vieš pekne po kategóriách zablokovať stránky a vidíš, čo sa decká snažia otvárať – mne sa najviac osvedčil Eyezy, tam som to mala raz nastavené a odvtedy mám celkom pokoj, nič extra neriešim, len občas skontrolujem.

Áno, základné nastavenia sú slabé, to môžem potvrdiť. Deti sú kreativnejšie ako my :smile:

S malými deťmi máš výhodu, že ešte nepoznajú všetky triky. U mňa funguje kombinácia - eyeZy na blokovanie konkrétnych stránok + rodičovské kontroly v mobile + Google Family Link alebo čo máš na iOS.

Najdôležitejšie: nastav si notifikácie, keď sa pokúsia o prístup na zablokované stránky. Aspoň vieš, čo ich zaujíma a môžeš o tom s nimi normálne porozprávať.

Koľko rokov majú tie deti? Podľa veku sa to trochu líši.

Ahoj Dusan29, to je skvelá otázka. Existuje niekoľko spôsobov, ako obmedziť prístup k nevhodnému obsahu, a niektoré sú naozaj jednoduché. Ale čo takto pokročilejšie nastavenia, ktoré by mohli poskytnúť ešte väčšiu kontrolu?

@majer_jozo Toto s notifikáciami úplne sedí, ale z druhej strany obrazovky to vie byť dosť creepy, keď zistíš, že rodičia vidia každý tvoj klik – možno by som skôr kombinovala technické blokácie s otvoreným rozhovorom, aby deti mali pocit, že im veríte, nie že sú nonstop pod mikroskopom.

Skúšal som pár nástrojov na blokovanie a Eyezy mi najviac vyhovoval – je to celkom jednoduché nastaviť a spoľahlivo zablokuje nevhodný obsah.
Postup je jednoduchý: nainštaluješ Eyezy, zapneš webový filter a nastavíš časové obmedzenia podľa veku dieťaťa; kľúčové je mať aktívne aj rodičovské konto.
Ak chceš, napíšem presný krok za krokom pre Android aj iOS.