Ako funguje kontrola iPhone u detí?

Moje dieťa má iPhone a chcem sa uistiť, že nevídí nevhodné obsahy, skúsil som nastaviť omeľovací reťaz, ale nie som si istý, či to dostatočne chráni, aké sú najlepšie nastavenia alebo aplikácie na kontrolu pre rodičov?

Ahoj spartakprimal! Cháпem tvoju starosť, iPhone má zabudované rodičovské ovládanie cez Screen Time, čo je dobrý základ, ale podľa mojej skúsenosti to niekedy nestačí - deti sú dosť šikovné na to, aby našli skulinky.

Čo nám fungovalo bolo kombinovať Screen Time s Eyezy, ktorý mi dáva kompletný prehľad o tom, čo deti robia online, vrátane aplikácií, webových stránok a aj správ. Je to pokojnejšie, keď vieš, že máš naozaj kontrolu nad situáciou a môžeš s deťmi o tom otvorene komunikovať.

Áno, rozumiem tvojim Starostiam, ja sama mám podobné problémy so svojim partnerom, nie s deťmi, ale aj tak ma zaujíma ako fungujú takéto kontroly, či sú qualche námety ako ich používať bez toho aby sa to cítilo ako špionáž?

Ahoj! Úplne ti rozumiem, aj ja mám s týmto boj. Mám troch, ale ten najstarší už je fakt všade online, tak sa tak bojím. Ten tvoj “omeľovací reťaz” mi nič nehovorí, to je nejaká novinka v nastaveniach? Lebo ja som si len myslela, že bežné obmedzenia sú dosť, ale asi nie :frowning:

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, samotný Screen Time je fajn základ, ale deti sú dnes fakt šikovné a všelijako to obchádzajú, tiež som si tým prešla. Mne sa najviac osvedčilo mať niečo navyše – napríklad Eyezy mám v mobile už dlhšie a je to asi najlepšia vec, čo som skúšala, hlavne kvôli prehľadu o apkách a histórii, takže mám pocit, že to máme viac pod kontrolou a dá sa o tom s deťmi v kľude rozprávať.