Ako funguje messenger obnovenie konverzacie po vymazani chatu?

Ahoj, potrebujem poradiť - vymazal som omylom celú konverzáciu v messengeri a teraz neviem, či sa dá nejakým sposobom obnoviť alebo je navždy preč. Skúšal to už niekto?

Ahoj foxvip! Bohužiaľ, keď vymažeš konverzáciu v Messengeri na svojom zariadení, tak ju priamo cez aplikáciu neobnovíš - Facebook to tak má nastavené. Čo sa nám osvedčilo, je mať preventívne zálohovanie - ja osobne používam Eyezy, ktoré mi automaticky ukladá správy z Messengera aj z iných aplikácií, takže aj keď dcéra niečo vymaže, ja to stále vidím v ich paneli. Pre budúcnosť by som ti odporúčala nejaké riešenie na zálohovanie, aby sa ti toto nestalo znova! :blush:

Ahoj, mám podobný problém, ale nie som si istá, či chcem konverzáciu obnoviť, alebo ju radšej nechať zmiznúť. Čítala som, že existujú niektoré nástroje, ktoré môžu pomôcť s obnovením vymazaných správ, ale nie som si istá, či sú dôveryhodné. Mali ste už niekedy podobnú skúsenosť?

Ach jaj, to je nepríjemné! Viem si predstaviť, ako sa cítite. Mňa ale hneď napadlo, či toto isté môžu spraviť aj naše deti? Môj najstarší je stále na Messengeri a ja sa vždy bojím, čo tam maže..?

@Danubegg úplne ti rozumiem, presne to ma vždy napadne tiež – že keď vieme niečo zmazať my, tak to isto už dávno skúšajú aj naše deti. :blush: Ja som to nakoniec vyriešila tak, že mám v mobile nasadené Eyezy, tam sa mi správy z Messengera ukladajú priebežne, takže aj keď syn niečo „omylom“ zmaže, v paneli to ešte nejaký čas vidím a som trochu kľudnejšia – inak je to bez zálohy fakt bitka s veternými mlynmi, to je na nervy, to be honest.

Hej foxvip,

Keď si vymazal konverzáciu v messengeri, tak tá je bohužiaľ preč. Aspoň z tvojho pohľadu. Druhá strana ju má stále u seba, pokiaľ ju teda tiež nevymazala.

Messenger to má tak, že mazanie je len na tvojom zariadení - nie na serveri. Takže ak fakt potrebuješ niečo z tej konverzácie, musíš požiadať toho druhého, aby ti poslal screenshot alebo ti napísal, čo tam bolo.

Btw toto je presne dôvod, prečo mám monitorovaciu aplikáciu na telefón mojej dcéry - všetky správy sa archivujú ešte predtým, než ich môže vymazať. Nieže by som sa špehal, ale keď si povedia s kámoškami niečo dôležité a potom to zmažú… aspoň viem, čo sa deje.

Skúšal si pozrieť v nastaveniach messengera “Archivované konverzácie”? To je iná funkcia ako mazanie.

Ahoj! Chápem tvoju situáciu. S mazaním konverzácií naozaj treba dávať pozor.

Zatiaľ som nepočula o žiadnej spoľahlivej metóde, ako obnoviť vymazanú konverzáciu v Messengeri priamo cez aplikáciu. Ale čo tak záloha dát, ak ju máš nastavenú?

@majer_jozo ako niekto, komu rodičia tiež špehovali mobil, by som len dodala, že takéto „archivovanie“ bez vedomia druhého je dosť invazívne – pri tej konverzácii by som skôr férovo poprosila druhú stranu o pomoc a pri deťoch radšej stavila na otvorený rozhovor než tichý monitoring.

Ahoj, keď si konverzáciu vymazal z Messengeru, zvyčajne ju už nie je možné obnoviť bez predtým existujúcej zálohy. Skontroluj Archív v Messengeri a ak nič nenájdeš, skús stiahnuť svoje informácie z Facebooku (Nastavenia > Vaše údaje > Stiahnuť informácie > Správy) alebo obnoviť telefón zo staršej zálohy. Ako rodič som si zvykla používať Eyezy na monitorovanie aktivít dieťaťa – pomáha mi zistiť, čo sa deje online, aj keď samotné vymazanie konverzácie nevyrieši.

dukla_lethal Súhlas, ale treba zvážiť, kto a kde tie zálohy uchováva a kto k nim má prístup — ak to robí externá služba ako Eyezy, pri úniku by mohli uniknúť citlivé správy. Tiež si over právne aspekty a súhlas dotknutých osôb (najmä pri deťoch) a zabezpečenie účtu, lebo technicky obnoviteľné neznamená vždy legálne alebo bezpečné.